ΤΟΠΙΚΑ

«Εμφραγμα» στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως οχημάτων

εμφραγμα-στις-επιχειρήσεις-ενοικι-418925

Εμφραγμα στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν προκαλέσει εδώ και μία εβδομάδα τα ειδοποιητήρια με το πρόστιμο των 250 ευρώ, για όσα οχήματα βρέθηκαν ανασφάλιστα στις 6 Ιουνίου.

Τα 22 μέλη του Σωματείου Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Σκιάθου, που αυτή την περίοδο «ανοίγει η δουλειά» τους και αρχίζουν να ασφαλίζουν τα οχήματα που διαθέτουν προς ενοικίαση, έως και χθες δεν μπορούσαν να εκδώσουν ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς ακόμη και μετά την απόφαση της παράτασης που δόθηκε έως τις 14 Ιουλίου, το σύστημα δεν είχε ξεμπλοκάρει για τα «κοκκινισμένα» οχήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Σκιάθου, Δημήτρη Μίχα, οι επιχειρήσεις που νοικιάζουν οχήματα δεν ασφαλίζουν το σύνολο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά συνάπτουν από τρίμηνα έως εξάμηνα συμβόλαια, ανάλογα με την τουριστική κίνηση που υπάρχει.

«Δυστυχώς στη Σκιάθο, αναδεικνύεται το πρόβλημα της έλλειψης εφορίας. Εμείς, για να παραδώσουμε πινακίδες για όσα οχήματα δεν ασφαλίζουμε την περίοδο πλην της τουριστικής, επειδή δεν τα νοικιάζουμε, πρέπει να πάμε στον Βόλο, όπως επίσης και για να πάρουμε πίσω τις πινακίδες. Διαδικασία και χρονοβόρα και κοστοβόρα», ανέφερε ο κ. Μίχας.

Το πρόβλημα με την ασφάλιση των οχημάτων αναμένεται να ξεπεραστεί σήμερα, ωστόσο οι επαγγελματίες, εκφράζουν ανησυχία για το τι πρόκειται να γίνει από τον Οκτώβριο και μετά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου