ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιούν ότι θα πάρουν τα παιδιά τους από το 9ο Δ.Σ. Βόλου

προειδοποιούν-ότι-θα-πάρουν-τα-παιδιά-419040

Και νέες εκφράσεις αγάπης στο πρόσωπο της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Μαρίας Διούδη, η οποία λόγω ότι δεν διαθέτει μεταπτυχιακά και διδακτορικά, κινδυνεύει να μην είναι από το νέο σχολικό έτος διευθύντρια στο σχολείο. Η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, και σε αυτό το πλαίσιο, γονείς μαθητών του σχολείου ζητούν να μην απομακρυνθεί η διευθύντριά τους.

Χθες, στον αγώνα για την παραμονή της κ. Διούδη στη διεύθυνση του 9ου Δ.Σ. Βόλου, τη φωνή τους ένωσαν οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, αλλά προέρχονται από την περιοχή των Αλυκών.

Σε επιστολή τους, με την οποία απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προειδοποιούν ότι αν η κ. Διούδη δεν μείνει στη θέση της, οι ίδιοι θα πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Οι γονείς αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Είμαστε οι ταλαιπωρημένοι γονείς των Αλυκών, που προ διετίας μας παρακαλούσατε να μεταβούν τα παιδιάς μας σε άλλο σχολείο, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στο σχολείο των Αλυκών. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πρωτεργάτης και αρωγός όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η κ. Μαρία Διούδη, να περιμένει έναν-έναν τους γονείς, να παλεύει να λυθεί το θέμα της μετακίνησης. Ώρες που μπορούσε να αφιερώσει σε μεταπτυχιακά, αφιέρωσε στην πραγματική διδασκαλία. Η διευθύντριά μας θα είναι για πάντα η διευθύντριά μας. Σας δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση και εμείς, ως μέτρο αντίδρασης στην απαράδεκτη ενέργεια αντικατάστασής της, θα πάρουμε τα παιδιά μας από το 9ο Δημοτικό Σχολείο και θα γράψουμε στο σχολείο το οποίο ανήκουν.

Είναι αυτή που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά μας με την αστείρευτη αγάπη της και τα έχει ανεβάσει σε τέτοιο μαθησιακό επίπεδο, που κανένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν θα το καταφέρει ποτέ, διότι λείπει το βασικότερο πτυχίο της αγάπης.

Το πτυχίο αυτό χρειάζονται τα παιδιά μας και τίποτα άλλο.

Πρέπει το υπουργείο να κοιτάξει το θέμα αυτό με προσοχή και όχι με το αυστηρό γράμμα του νόμου και του κανονισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου