ΤΟΠΙΚΑ

«Να τοποθετηθούν και δεύτεροι οδηγοί ασθενοφόρων»

να-τοποθετηθούν-και-δεύτεροι-οδηγοί-419051

Με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος,, φέρνει ξανά στη Βουλή το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά και αυτό του Βελεστίνου. Στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος, μάλιστα, εκτελεί αποκλειστικά την πρωινή βάρδια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν, το λιγότερο, καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των περιστατικών που προκύπτουν, τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Για ακόμη μια φορά, έγινε έκδηλη η απορρύθμιση της Δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού και συγκεκριμένα στους Αγίους Θεοδώρους, τραυματίστηκε, στις 19.06.2017, ένας άνδρας σοβαρά στο χέρι του, την ώρα που εκτελούσε γεωργικές εργασίες στο κτήμα του. Προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου, κλήθηκε το ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, όμως για τη μεταφορά του τραυματία χρειάστηκε να αναζητηθεί και να επιστρατευθεί ο πρωινός οδηγός, καθώς απογευματινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου δεν υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές που έχουν γίνει για το εν λόγω ζήτημα, το Υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να το αγνοεί και, μάλιστα, επιδεικτικά, αφού στη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κάλυψη κενών θέσεων στο χώρο της Υγείας, η Μαγνησία δεν συμπεριλαμβάνεται, αν και το Κέντρο Υγείας του Αλμυρού, αλλά και του Βελεστίνου, λειτουργούν με έναν μόνο οδηγό ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά με καθυστέρηση. Θλιβερό παράδειγμα, το οποίο συνηγορεί στα ως άνω αναφερόμενα αποτελεί το περιστατικό της άτυχης ασθενούς στο Αερινό το οποίο σημειώθηκε το Πάσχα.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να ρυθμίσει το ανωτέρω υψίστης σημασίας ζήτημα, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στον κρίσιμο χρόνο;», καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου