ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτύριο χωρίς τέλος στην Αγριά

μαρτύριο-χωρίς-τέλος-στην-αγριά-419456

Μαρτύριο χωρίς τέλος… ζουν οι κάτοικοι στην περιοχή της Αγριάς. Τα έργα για την κατασκευή του αποχετευτικού έχουν ολοκληρωθεί, τις τελευταίες όμως ημέρες κόλλησε το έργο της ασφαλτόστρωσης. Οι διαμαρτυρίες προέρχονται τόσο από την 28ης Οκτωβρίου (πρώτη παράλληλη οδό της παραλιακής) που έχει κλείσει για να ασφαλτοστρωθεί, ωστόσο καταστήματα και σπίτια «πνίγονται» στη σκόνη, όσο και από την παραλιακή, απ’ όπου διοχετεύεται όλη η κίνηση και συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και μετά τις 8 το βράδυ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την προηγούμενη Παρασκευή, η 28ης Οκτωβρίου έκλεισε. Τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες και σήματα ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός, καθώς εκτελούνται έργα οδοποιίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπάρχει στο εργοτάξιο, ο δρόμος θα έμενε κλειστός έως σήμερα, 23 Ιουνίου. Αυτές τις ημέρες, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά μέσω της παραλιακής οδού, η οποία δεν κλείνει ούτε μετά τις 8 το βράδυ, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι για την εξυπηρέτηση των καταστηματαρχών και την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Από την περασμένη Δευτέρα, στην 28ης Οκτωβρίου μπήκε εργολάβος και άρχισε να «ξύνει» τον δρόμο προκειμένου να πέσουν τα ασφαλτικά. Ο δρόμος είχε φρεζαριστεί έως το βράδυ της Δευτέρας, κι έκτοτε έμεινε έτσι. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι χάλασε ένα μηχάνημα του εργολάβου κι ότι η ασφαλτόστρωση θα καθυστερήσει.

Από την Τρίτη το πρωί, κάτοικοι και επαγγελματίες ζουν διπλό μαρτύριο: η παραλιακή δέχεται όλη την κυκλοφοριακή επιβάρυνση και ο παράλληλος της παραλιακής, ζει μέσα στη σκόνη.

«Ο δρόμος είναι οργωμένος και κάθε φορά που περνά ένα αυτοκίνητο ή μηχανάκι, σηκώνεται κουρνιαχτός. Δεν είναι μόνο η σκόνη. Έτσι όπως είναι ο δρόμος, είναι επικίνδυνος για μηχανάκια και ποδήλατα. Προχθές έπεσε δικυκλιστής και χτύπησε. Όσοι έχουν επιχειρήσεις στην 28ης Οκτωβρίου δεν ξέρουν αν θα δουλέψουν, αν θα μπορέσουν να βγάλουν μεροκάματο και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες που οδηγεί στα παραλιακά χωριά του Πηλίου», διαμαρτυρήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ καταστηματάρχης της περιοχής.

Τα υπολείμματα των εργασιών που έγιναν από το ξύσιμο της ασφάλτου, έχουν πέσει μέσα στα φρεάτια, τα οποία έχουν καλυφθεί. «Παρακαλάμε να μη βρέξει και πλημμυρίσουμε», είπε κάτοικος.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται, χαρακτηρίζεται «εφιάλτης» για την Αγριά, καθώς όλη η κίνηση θα γίνεται μέσω της παραλιακής και οι αντιδράσεις έχουν «φουντώσει».

«Κατανοούμε απολύτως τις αντιδράσεις των δημοτών. Δυστυχώς χάλασε το μηχάνημα και περιμένουμε την αντικατάστασή του, για να γίνει το φρεζάρισμα του δρόμου σωστά και να πέσουν τα ασφαλτικά. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για λίγες ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θανάσης Σταυρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου