ΤΟΠΙΚΑ

Με το πρόσχημα φορολογικών προβλημάτων άρπαζε ποσά

με-το-πρόσχημα-φορολογικών-προβλημάτ-420291

Επικαλούνταν προβλήματα με το Taxis και με φορολογικά θέματα, και αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά από πελάτη της.

45χρονη Βολιώτισσα που έλεγε ότι είναι λογίστρια, κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να αρπάξει το ποσό των 2.000 ευρώ τον Νοέμβριο του 2014.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που εκδίκασε την υπόθεση χθες, την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή εφέσιμη.

Εξάλλου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο 61χρονο επαγγελματία για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, καθώς από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος συμμετείχε σε διαγωνισμό για τη τροφοδοσία κυλικείου, προσκόμισε στην επιτροπή παραλαβής των δικαιολογητικών πλαστή φορολογική ενημερότητα που χρησιμοποιήθηκε δύο φορές.

Ο 61χρονος, οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή εφέσιμη. Στο δικαστήριο παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγων του Ελληνικού Δημοσίου εφοριακός υπάλληλος.

Στο μεταξύ, χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε 49χρονο Αλβανό για ψευδή κατάθεση στην αρχή και για παραβίαση εισόδου στη χώρα. Τα αδικήματα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο 49χρονος, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς και για 44χρονο Έλληνα, ο οποίος εισήγαγε παράνομα πιστόλι κρότου και σε έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκε να κατέχει και φυσίγγια. Το δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή εφέσιμη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου