ΤΟΠΙΚΑ

Tόνοι σκουπιδιών στις νησίδες του Περιφερειακού

tόνοι-σκουπιδιών-στις-νησίδες-του-περι-421379

Τόνους σκουπιδιών στις διαχωριστικές νησίδες κατά μήκος του Περιφερειακού Βόλου αποκάλυψαν οι εργασίες κοπής ξερών χόρτων από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Για τον καθαρισμό των σκουπιδιών επιστρατεύτηκαν 12 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας Βόλου, που «ανακάλυψαν» μέχρι και φρεάτιο ομβρίων που ήταν καλυμμένο κάτω από σωρό σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Πράττο, με την ολοκλήρωση των εργασιών κοπής των ξερών χόρτων από τις νησίδες του περιφερειακού, προχθές το πρωί, αποκαλύφθηκε τεράστιος όγκος σκουπιδιών. Η διαχωριστική νησίδα του Περιφερειακού, από τον κόμβο Λαρίσης έως και το τούνελ της Γορίτσας, θύμιζε στην κυριολεξία χωματερή.

Συνεργεία με 12 εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο για να προχωρήσουν σε καθαρισμό, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον όγκο των σκουπιδιών.

Ανάμεσα στα ξερά χόρτα ήταν θαμμένα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, νάιλον σακούλες, χάρτινα ποτηράκια του καφέ, χαρτοκιβώτια ακόμη και λάστιχα αυτοκινήτων.

Ασυνείδητοι οδηγοί είχαν μετατρέψει τις νησίδες σε υπαίθριες χωματερές, πετώντας ό,τι άχρηστο είχαν στα οχήματά τους.

«Από τη Λαρίσης έως το τούνελ, ανά 100 μέτρα οι εργαζόμενοι συγκέντρωναν 40 μεγάλες μαύρες σακούλες με σκουπίδια κάθε λογής», ανέφερε ο κ. Πράττος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σε σημείο του Περιφερειακού και μετά από την απομάκρυνση σκουπιδιών, «αποκαλύφθηκε»… ακόμη και φρεάτιο ομβρίων. «Ήταν θαμμένο κάτω από τα σκουπίδια», είπε ο αντιδήμαρχος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου