ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στην έναρξη της «Ναυτικής Εβδομάδας» [photos]

πλήθος-κόσμου-στην-έναρξη-της-ναυτικ-423539

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα το απόγευμα οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2017 στον Βόλο, από τον «Μαγνήτων Κιβωτός» και πολλούς τοπικούς φορείς.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων στην παραλία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τέλεσε τον Αγιασμό και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ανέγνωσε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία των «AstèriA» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας Ιταλίας.

Οι αυριανές εκδηλώσεις έχουν ως εξής: Στις 7μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου, (χώρος terminal), θα πραγματοποιηθούν έκθεση γκραβούρας από τη συλλογή της Σοφίας Ζαφραντζά – Vermeulen και έκθεση στερεοσκοπικών φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2016 στο Βόλο, του Ευσταθίου Ζαφραντζά, ερασιτέχνη φωτογράφου. Στις 7.30μ.μ., στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου θα ομιλήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με θέμα «Το Άγιον Όρος φως της οικουμένης». Θ’ ακολουθήσει συναυλία της Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία», του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, που θα τραγουδήσει και θα χορέψει ρωσικούς και ελληνικούς χορούς. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» και το περιοδικό «Πεμπτουσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου