ΤΟΠΙΚΑ

Σπουδαίο έργο για το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ

σπουδαίο-έργο-για-το-δίκτυο-ύδρευσης-τ-851206

Το πιο σύγχρονο σύστημα αυτόματου ελέγχου του δικτύου της ύδρευσης αποκτά η ΔΕΥΑΜΒ, διασφαλίζοντας έτσι τον διαρκή έλεγχο, την αυτοματοποίηση της απολύμανσης του πόσιμου νερού, γίνεται ενεργειακή οικονομία αλλά και έγκαιρος εντοπισμός βλαβών και διαρροών στο δίκτυο, μέσω του έργου της αυτοματοποίησης.
Χθες στο δημαρχείο του Βόλου υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ», μεταξύ του Δημάρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη, ως Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και των εκπροσώπων της Κοινοπραξίας των εργοληπτικών εταιρειών ΟΘΡΥΣ ΑΤΕ και ΜΤ ΑΤΕ, που αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.
Η συγκεκριμένη εταιρία έχει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει εγκαταστήσει περίπου 50 παρόμοια συστήματα σε όλη την Ελλάδα τόσο στον τομέα της ύδρευσης όσο και σε Μονάδες Επεξεργασίας Λυμάτων.
Με το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται από το Γ΄ ΚΠΣ μέσω του 2ου Ταμείου Συνοχής, προϋπολογισμού 2.500.000 Ευρώ, πραγματοποιείται η γενικευμένη αυτοματοποίηση του δικτύου της Υδρευσης, με κεντρικούς στόχους όπως επισήμανε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής πόσιμου νερού, τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μίγματος του καταναλωτή, τον έλεγχο των πιέσεων λειτουργίας του δικτύου.
Το έργο έχει διάρκεια κατασκευής 18 μήνες, εκ των οποίων οι 6 μήνες αφορούν στη δοκιμαστική λειτουργία με ευθύνη του αναδόχου, όπως έγινε γνωστό από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ κ.κ. Αν. Αθανασόπουλο και Δημ. Κουτσιφέλη που επισήμαναν ότι ξεκινάει μία “καινούργια μέρα για το δίκτυο της ύδρευσης”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω του έργου διασφαλίζεται η αυτοματοποίηση της απολύμανσης του πόσιμου νερού, γίνεται ενεργειακή οικονομία αλλά και έγκαιρος εντοπισμός βλαβών και διαρροών στο δίκτυο.
Μέσω του έργου επίσης προβλέπεται εγκατάσταση και λειτουργία προγράμματος προσομοίωσης του υδραγωγείου, για την πρόβλεψη και επομένως έγκαιρη αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.
Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή 50 περιφερειακών σταθμών ελέγχου και μετάδοσης πληροφοριών, των σημείων παραγωγής και διανομής πόσιμου νερού, 7 περιφερειακών κέντρων ελέγχου, εγκατεστημένων στις κύριες δεξαμενές του δικτύου, 30 σταθμών ελέγχου του εσωτερικού υδραγωγείου.
Το Κέντρο Ελέγχου του όλου συστήματος,εγκαθίσταται σε νέο κτήριο, το οποίο θα κατασκευαστεί στην οδό Χατζηαργύρη σε έκταση της ΔΕΥΑΜΒ στο πλαίσιο του έργου.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να εγκατασταθούν επίσης

*120 παροχόμετρα και εντάσσεται στον αυτόματο έλεγχο η λειτουργία άλλων 50 ήδη εγκατεστημένων.
*200 μεταδότες μετρήσεων πίεσης.
*50 σταθμήμετρα.
*100 ελεγκτές έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος.
*Εφεδρικές πηγές ενέργειας σε κάθε κέντρο ελέγχου.
*50 ηλεκτρικές δικλείδες ελέγχου της παροχής.

Για την μετάδοση των πληροφοριών έχει επιλεγεί ένα μικτό σύστημα που αξιοποιεί την ασύρματη επικοινωνία στην μπάντα των UHF, τις γραμμές ΟΤΕ, αλλά και τις δυνατότητες της κινητής τηλεφωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου