Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου για τους συμβασιούχους

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-19, 13:58:07
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου για τους συμβασιούχους

Μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, ταξικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, καθώς και εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ενάντια στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και αρκετοί συμβασιούχοι, συναντήθηκαν με τον ασκούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, όπου απαίτησαν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος από τους 82 περίπου συμβασιούχους που δουλεύουν αυτή την στιγμή στο Δήμο Βόλου. 

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ κατήγγειλαν σε δηλώσεις τους «την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία –όπως είπαν- από κοινού με το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό» και απαίτησαν από την Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην υπογραφή των απολύσεων των συναδέλφων. «Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά», δήλωσε  η Καρυδάκη Εύη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο. Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματό μας, με την αξιοπρέπεια τη δικιά μας και των οικογενειών μας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν όπως και στην 24ωρη απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούνη,  όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους ενώ παράλληλα καλούν το σύνολο των εργαζομένων, γυναικών, νέων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στις απολύσεις».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=