ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για την πιστοποίηση των μονοπατιών στο Πήλιο

μελέτη-για-την-πιστοποίηση-των-μονοπα-425243

Στόχος η πιστοποίηση του δικτύου μονοπατιών, για την προώθησή του ως πιστοποιημένο τουριστικό προϊόν

Ολοκληρωμένο δίκτυο μονοπατιών που θα ακολουθεί διαδρομή λίγο πιο πάνω από τον Βόλο προς Ζαγορά – Μούρεσι και προς Νότιο Πήλιο, αναμένεται να δημιουργηθεί και να πιστοποιηθεί μέσω του προγράμματος LEADER. Οι τρεις δήμοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και χρηματοδοτήθηκαν με συνολικό ποσό 900.000 ευρώ (300.000 ευρώ ο καθένας), προκειμένου να καθαριστούν, διανοιχθούν, σημανθούν και πιστοποιηθούν τα μονοπάτια που ανήκουν στα διοικητικά τους όρια, με στόχο την ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλη Νασιόπουλο, και στο παρελθόν (επίσης μέσω προγράμματος Leader) είχε δημιουργηθεί δίκτυο μονοπατιών στην περιοχή, ενώ σημαντική δουλειά έχουν κάνει σε εθελοντική βάση οι Φίλοι των Μονοπατιών που φρόντισαν για τον καθαρισμό και τη σήμανση πολλών εκ των μονοπατιών του Πηλίου.

«Στόχος πλέον είναι η πιστοποίηση του δικτύου για να μπορεί να προωθηθεί ως πιστοποιημένο τουριστικό προϊόν», τόνισε ο κ. Νασιόπουλος, ο οποίος πάντως υπογράμμισε την ανάγκη συντήρησης του δικτύου, μόλις ολοκληρωθεί.

Στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, το δίκτυο ακολουθεί διαδρομή από το σύνολο των χωριών με διακλαδώσεις προς τα παραλιακά.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Νασιόπουλο, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, γίνεται μελέτη για τη δημιουργία εφαρμογής-καλωσορίσματος στους τουρίστες της περιοχής. «Μόλις κάποιος θα μπαίνει στα διοικητικά όρια του δήμου, μέσω της εφαρμογής θα του έρχεται μήνυμα στο κινητό του με πληροφορίες για το πού βρίσκεται, το προφίλ της περιοχής και πληροφορίες για τα τουριστικά αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις, τα μονοπάτια, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα», εξηγεί ο κ. Νασιόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου