ΤΟΠΙΚΑ

Κρουαζιερόπλοια και φορτία πρέπει να συμβαδίσουν

κρουαζιερόπλοια-και-φορτία-πρέπει-να-425723

Η βελτίωση των λιμενικών υποδομών και της παροχής των λιμενικών υπηρεσιών είναι ο στόχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, παρουσίασε χθες στο ξενοδοχείο Παρκ στην εκδήλωση του κινήματος «Βήμα Πολιτών» την τροποποιημένη πρόταση του Οργανισμού για την ολιστική ανάπτυξη του λιμανιού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι ανάπτυξη για το λιμάνι σημαίνει να μπορεί αυτό να δέχεται και να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία και φορτία. Το δεύτερο, που είναι επίσης πρωταρχικής σημασίας, είπε, είναι το λιμάνι να μεταβάλλει τη συνολική πολιτική που έχει. «Χρειάζεται να συμβαδίζουν κρουαζιερόπλοια και μικρά σκάφη με το εμπορικό κομμάτι», εξήγησε.

Μετά την παρουσίαση της πρότασης ακολούθησε η διατύπωση απόψεων από τα μέλη του Βήματος Πολιτών. Ο κ. Πάρις Μουτσινάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματος, τόνισε ότι το κίνημα αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν κομματική ταυτότητα, πλην όμως αγωνιούν για το αύριο της πόλης και ενδιαφέρονται.

«Ο Βόλος έχει μεγάλη ανεργία. Ωστόσο, δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε να βάλουμε ένα προβληματισμό, να συγκροτήσουμε μία προγραμματική πρόταση», εξήγησε.

Εξάλλου, με την έναρξη της εκδήλωσης και τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Θεσσαλίας Απόστολος Παπαδούλης, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη που υπάρχει για συνεργασία του λιμανιού με την πόλη, με την παρατήρηση ότι στην παρουσίαση του master plan του λιμανιού δεν ήταν παρόντες οι τοπικοί φορείς.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου