ΤΟΠΙΚΑ

Πέταξαν περιττώματα στην ταΐστρα των αδέσποτων!

πέταξαν-περιττώματα-στην-ταΐστρα-των-425797

Ούτε μήνας δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί από την ημέρα που τοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η ταΐστρα στο πάρκο των Αλυκών, προκειμένου τα αδέσποτα να βρίσκουν τροφή και νερό, και ορισμένοι φρόντισαν να αποδείξουν τα… «φιλοζωικά» τους αισθήματα. Πέταξαν μέσα στις ειδικές εσοχές, πέτρες, ξύλα μέχρι και περιττώματα (!), με αποτέλεσμα το μηχάνημα να πάθει ζημιά και να τεθεί εκτός λειτουργίας!

Η ταΐστρα είχε τοποθετηθεί στο πάρκο των Αλυκών στις 25 Μαΐου. Στα εγκαίνια το παρών είχε δώσει ο επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καθώς και μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που χάρισαν χάδια σε αδέσποτα της περιοχής που έχουν επανενταχθεί, και τα οδηγούσαν στην ταΐστρα για να ξεδιψάσουν και να τραφούν.

Στην περιοχή των Αλυκών υπάρχουν δεκάδες αδέσποτα από επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον, και μέσω της ταΐστρας εξασφαλίστηκε τις τελευταίες 20 ήμερες περίπου το φαγητό και το νερό τους.

Δημότες αδειάζουν νερό σε ειδική εσοχή και μετά σε διπλανή υποδοχή πετούν το πλαστικό μπουκαλάκι νερού. Κάθε φορά απελευθερώνεται και συγκεκριμένη ποσότητα νερού και τροφής. Γίνεται ταυτόχρονα ανακύκλωση πλαστικού και την ίδια ώρα αδέσποτα βρίσκουν λίγο φαγητό και νερό, προκειμένου να μη γίνονται ενοχλητικά και επιθετικά προς τους ανθρώπους.

Ανεγκέφαλοι όμως,φρόντισαν να χαλάσουν την ταΐστρα που κοστίζει 4.900 ευρώ. Πέταξαν στις ειδικές υποδοχές, πέτρες, ξύλα μέχρι και περιττώματα, δείχνοντας τα… αισθήματά τους απέναντι στα ζώα.

Χθες, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, ενημερώθηκε ότι η ταΐστρα δεν λειτουργεί, επειδή κάποιοι με τις αψυχολόγητες πράξεις τους φρόντισαν να τη χαλάσουν.

Η ταΐστρα θα πρέπει να επισκευαστεί, μέχρι τότε όμως τα αδέσποτα δεν θα έχουν ούτε λίγο νεράκι.

Σημειώνεται ότι ο ανεφοδιασμός της ταΐστρας γινόταν σχεδόν καθημερινά κι αυτό γιατί εκτός από αδέσποτα, τροφή έβρισκαν και δεσποζόμενα ζώα. Ιδιοκτήτες ανακύκλωναν τα πλαστικά μπουκάλια και με την τροφή που έπεφτε τάιζαν τα ζώα συντροφιάς, είτε κατά τη διάρκεια της βόλτας είτε στο σπίτι, αφού κάποιοι φρόντιζαν να έχουν μαζί τους και σακούλα για να μαζεύουν την τροφή που πέφτει. «Αν και η ταΐστρα δεν προβλέπεται να λειτουργεί για να ταΐζουμε οικόσιτα ζώα, αυτό είναι το μικρότερο κακό. Το θέμα είναι ότι κάποιοι την κατέστρεψαν χωρίς να σέβονται την προσπάθεια που γίνεται, ούτε καν τα χρήματα που πληρώνουμε όλοι οι δημότες για να γίνονται παρεμβάσεις», σχολίασε η κ. Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου