ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώθηκαν τα εξαιρέσιμα του 2014 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

πληρώθηκαν-τα-εξαιρέσιμα-του-2014-οι-εργα-425884

Αίσιο τέλος μετά από τρία περίπου χρόνια… για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου. Πληρώθηκαν τα εξαιρέσιμα του 2014. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 160.000 ευρώ.

Για το θέμα είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος και ακολούθησε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας τον περασμένο Δεκέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα… οι εργαζόμενοι υποβάλλονταν καθημερινά στο μαρτύριο της σταγόνας περιμένοντας την καταβολή των χρημάτων. Για την αποπληρωμή τους υπήρχε δεσμευμένο κονδύλιο 80.000 ευρώ, ωστόσο έπρεπε να εξασφαλιστούν και τα υπόλοιπα.

Το συνολικό ποσό πιστώθηκε μόλις προχθές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. Υπολογίζεται ότι ο κάθε δικαιούχος διεκδικούσε συνολικά από τα εξαιρέσιμα κατά μέσο όρο από 300 μέχρι 600 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Τράγαλος, οι συγκεκριμένες οφειλές αφορούν μόνο το 2014, καθώς τους είχε δοθεί ποσό που αντιστοιχούσε στο 70% των οφειλών. Για το 2015 είχε γίνει νομοθετική ρύθμιση, ενώ για το 2016 τα αντίστοιχα ποσά καταβάλλονται χωρίς πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου