ΤΟΠΙΚΑ

Κρεμασμένοι στην ανηφόρα μέσα στο λεωφορείο

κρεμασμένοι-στην-ανηφόρα-μέσα-στο-λεω-427708

Κυκλοφοριακό μπλακάουτ χθες νωρίς το πρωί στις στροφές πάνω από τη παραλία του Αϊ-Γιάννη. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελεί το πρωινό δρομολόγιο στις 7 προς τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου, έμεινε κρεμασμένο για περίπου 20 λεπτά στην ανηφόρα, περιμένοντας την αστυνομία να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου που πάρκαρε καταμεσής στο οδόστρωμα κόβοντας την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αποστόλη Σουλδάτο, η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου μισή ώρα. Το λεωφορείο εκτελούσε το τακτικό δρομολόγιο και μετέφερε επιβάτες. «Ο κόσμος πήγαινε προς τη δουλειά του», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, όταν το λεωφορείο έμεινε… κρεμασμένο στην ανηφόρα.

Στη δεύτερη στροφή μετά την εκκλησία στην παραλία του Αϊ-Γιάννη, οδηγός είχε παρκάρει καταμεσής του δρόμου το αυτοκίνητό του και το λεωφορείο δεν μπορούσε να περάσει.

Ο οδηγός άρχισε να κορνάρει αλλά κανείς δεν ερχόταν για να απομακρύνει το όχημα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που κατάφερε να εντοπίσει τον επισκέπτη. Αγουροξυπνημένος πήγε και πήρε το αυτοκίνητό του, ζητώντας «συγνώμη» από τον επαγγελματία οδηγό αλλά και τους επιβάτες που καθυστέρησαν να πάνε για δουλειά.

«Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα είναι συχνά. Υπάρχει κόσμος που δεν σέβεται τις απαγορεύσεις, παρκάρει όπου βρει και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία», ανέφερε ο κ. Σουλδάτος.

Ο δήμος προσπαθεί να ανακουφίσει το πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει. Ήδη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει ο νέος χώρος στάθμευσης, σε οικόπεδο που νοικιάζει ο δήμος απέναντι από το κάμπινγκ στο Παπά Νερό, ενώ έχουν ξεκινήσει και έντονοι χρωματισμοί του δικτύου ποδηλατοδρόμων, προκειμένου να μην το καταλαμβάνουν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου