ΤΟΠΙΚΑ

«Παρέλαση» γιατρών για την καλή υγεία των μαθητών

παρέλαση-γιατρών-για-την-καλή-υγεία-428523

Οδοντίατροι, παιδοψυχολόγοι και ορθοπεδικοί επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα του 2ου Δημοτικού – 12ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, προκειμένου να ελέγξουν την καλή υγεία των μαθητών και να εντοπίσουν τυχόν ιατρικά προβλήματα εν τη γενέσει τους. Τις επισκέψεις οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου της Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο σχολείων.

Συγκεκριμένα, το σχολείο επισκέφτηκαν ορθοπεδικοί που εξέτασαν τους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου (Στ’, Ε’ και Δ’) με σκοπό να εντοπίσουν και να επισημάνουν στα παιδιά και στους γονείς τους κάποια πάθηση ή ένδειξη πάθησης. Στη φετινή επίσκεψη των ιατρών προτιμήθηκε η εξέταση των μεγαλυτέρων μαθητών του σχολείου, καθώς σε αυτές τις ηλικίες μία πάθηση είναι πιο εύκολα εντοπίσιμη αλλά και αντιμετωπίσιμη. Όπως δηλώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων, εξετάστηκαν σχεδόν όλοι οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων και αυτό έγινε κατόπιν ενημέρωσης και σχετικής έγκρισης από τους γονείς των παιδιών.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο, μετά από προγραμματισμό που ξεκίνησε από το προηγούμενο ακόμη σχολικό έτος, με εκπροσώπους του φορέα «Πρόταση Ζωής» που πραγματοποίησαν ένα βιωματικό εργαστήριο για τους μαθητές της Ε’, ώστε οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το θέμα της εξάρτησης και την υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη οδοντιάτρου για ενημέρωση των μικρότερων μαθητών των σχολείων, και συγκεκριμένα τα νήπια και τα τμήματα της Α’ και Β’ Δημοτικού.

Σε κάθε περίπτωση, ενδείξεις ή τυχόν προβλήματα που εντοπίστηκαν έγιναν γνωστά σε γονείς με τη δέουσα διακριτικότητα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων σε συνεργασία πάντα με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων προσπαθεί να είναι δίπλα στις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η οικονομική στενότητα δοκιμάζει τις οικογένειες των συμπολιτών μας, ακόμα και αναγκαίες εξετάσεις μπορεί να είναι οικονομικά ανέφικτες σε κάποιες οικογένειες, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου η άγνοια των γονέων καταλήγει στη μη έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας. Αυτές τις ανάγκες λοιπόν, προσπαθούν να καλύψουν τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών, παράλληλα πάντα με τις υπόλοιπες ενέργειες και τα καθήκοντά τους προς το σχολείο. Χρέος τους και ελπίδα, αποτελεί η συνέχιση αυτών των δράσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση των συλλόγων, τα μέλη των οποίων ευχαριστούν τους γιατρούς που επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου