ΤΟΠΙΚΑ

«Αποκαθήλωση» Σώρρα από τον Βόλο

αποκαθήλωση-σώρρα-από-τον-βόλο-428891

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Αρτέμη Σώρρα από τον υπαρχηγό του και Γ.Γ. του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» Βασίλη Θεοδωρόπουλο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στον Βόλο, στο πλαίσιο προσυνεδριακής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου και κομματικών οργάνων, ο κ. Θεοδωρόπουλος επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει η «Eλλήνων Συνέλευσις», για τα χιλιάδες εξώδικα που στάλθηκαν από ανυποψίαστους πολίτες σε εφορίες, τράπεζες και δημόσια ταμεία, με τα οποία ζητούσαν να εξοφληθούν τα χρέη τους από τους «παραμυθένιους λογαριασμούς» της Τράπεζας της Ανατολίας.

Παρότι οι συγκεκριμένοι πολίτες έχουν μείνει ξεκρέμαστοι -και ενδεχομένως κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αν δεν προβούν σε αποπληρωμή των οφειλών τους- για τον κ. Θεοδωρόπουλο φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη: «Οι πολίτες έχουν προσωπική κρίση. Με δική τους ευθύνη αποφασίζουν τι θα πράξουν. Η Ελλήνων Συνέλευσις δεν έχει χρήματα. Πρόκειται για λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα, που όμως δεν έχουν αμφισβητηθεί ακόμη επίσημα από κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του κόμματος, αποκηρύσσοντας εμμέσως πλην σαφώς τις προτροπές του κ. Σώρρα αλλά και άλλων στελεχών.

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επανέλαβε τους ισχυρισμούς πως από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί πως υπάρχουν αυτά τα χρήματα, αμφισβήτησε τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας και το ΥΠΟΙΚ για το θέμα και απέδωσε όλο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε «στη λυσσαλέα επίθεση μερίδας του Τύπου κατά της «Ελλήνων Συνέλευσις», γιατί επαγγέλλεται το καινούργιο στην κοινωνία».

«Η “Ελλήνων Συνέλευσις” δεν είναι ο Αρτέµης Σώρρας», ξεκαθάρισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Θεοδωρόπουλος, παραπέμποντας στο καταστατικό του φορέα, όπου όπως διευκρίνισε, τα ηγετικά στελέχη ήταν προσωρινά στις θέσεις τους: «Στο καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει µια προσωρινή προεδρία µέχρι το συνέδριο. Ο Αρτέµης Σώρρας ήταν προσωρινός πρόεδρος, όπως και εγώ προσωρινός γενικός γραµµατέας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν είµαστε οπαδοί και η απουσία του Σώρρα δεν σηµαίνει ότι δεν υπάρχουµε, προχωρούµε αταλάντευτα».

Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει «άφαντος», οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γενικός γραμματέας Βασίλης Θεοδωρόπουλος διεκδικεί τον ρόλο του νέου ηγέτη στον φορέα. Στις ερωτήσεις που δέχτηκε στον Βόλο για το θέμα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο οποιοσδήποτε ηγετικός ρόλος για να μπορεί να είναι πιστοποιημένος, πρέπει να περάσει από εκλογική διαδικασία», εννοώντας το συνέδριο που θα διεξαχθεί σύντομα.

Τέλος ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο και τις τοπικές οργανώσεις, καθώς επίσης και για τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στη Μαγνησία. Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιλογή τους θα γίνει από την τοπική οργάνωση, προκειμένου να υπάρχει άμεση εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της.

Τη συνέντευξη τύπου του Β.Θεοδωρόπουλου παρακολούθησαν μέλη της τοπικής επιτροπής, ενώ τον Γ.Γ. προλόγισε ο τοπικός πρόεδρος του φορέα Απ. Γουλιώτης. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση της «Ελλήνων Συνέλευσις» στη Νέα Ιωνία, στο κατάστημα «Λίμνη» στο Πολιτιστικό Άλσος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου