ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά διευκρινίσεις για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ζητά-διευκρινίσεις-για-τις-εξελίξεις-429647

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές κατά απαίτηση των ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, κατέθεσε ερώτηση στην αρμόδια Υπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Αθλητισμού-βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κας. Άννας Καραμανλή.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε 13 ερωτήσεις που του έχουν υποβληθεί έως σήμερα, έχει απαντήσει μόλις σε 4, απαξιώνοντας πλήρως τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Την ίδια στάση τήρησε και ως προς την ερώτηση, που κατατέθηκε στις 26/4/2017, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την πρόθεση του να προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές κατά απαίτηση των ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ.

Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε σήμερα καθώς δεν έχουμε λάβει καμία σχετική απάντηση, ενώ επιπλέον έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Υφυπουργού με τους αξιωματούχους των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών στις 18/5.

Παράλληλα πλήθος δημοσιευμάτων προαναγγέλλουν την επαναφορά εκλογικών συστημάτων μειωμένης αντιπροσωπευτικότητας και την κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν το αυτοδιοίκητο. Επίσης κάνουν λόγο για τελεσίγραφο των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και απειλές για ποδοσφαιρικό grexit και μόνιμη επιτροπεία, ακόμη και μετά την εκλογή αιρετής διοίκησης .

Ο κ. Βασιλειάδης στις συνεντεύξεις του, τις οποίες καταφανώς προτιμά από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αποφεύγει να δώσει σαφές στίγμα για το περιεχόμενο των αλλαγών που θα φέρει στη Βουλή και αρκείται στις γνωστές γενικόλογες διαπιστώσεις και ευχολόγια. Παράλληλα νομοθετεί κατά την πάγια τακτική του, αποσπασματικά με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.

Την ίδια ώρα:

– Η θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής(ΠΔΕ) της ΕΠΟ έχει λήξει (31 Μαΐου) και ουδείς μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές.

– Ο αθλητικός νόμος, για τον οποίο ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα περιλαμβάνει και τη ρύθμιση των ζητημάτων του ποδοσφαίρου, αγνοείται.

– Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ταλανίζεται από τα ίδια προβλήματα και να ταλαιπωρείται από τις ίδιες παθογένειες. Τα τελευταία γεγονότα τόσο στους αγώνες του Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Επειδή ο φίλαθλος κόσμος δικαιούται να γνωρίζει με ποιο τρόπο χειρίζονται τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου οι ιθύνοντες του ελληνικού αθλητισμού και που το οδηγούν, καλείται ο κ. Υφυπουργός να απαντήσει επί τέλους επί της ουσίας και χωρίς περιστροφές:

– Ποιες διατάξεις του έχει ζητηθεί από τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ να αποσύρει που κατά τη γνώμη τους θίγουν το αυτοδιοίκητο; –

– Προτίθεται να νομοθετήσει την εφαρμογή εκλογικού συστήματος μειωμένης αντιπροσωπευτικότητας, σε πλήρη αντίφαση με όσα έχει ο ίδιος δηλώσει περί «διευρυμένης εκλογικής βάσης»;

– Έχει προτείνει ο ίδιος ή έχει αποδεχθεί απαίτηση των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για την παραμονή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επιτροπεία, ακόμη και μετά την ανάδειξη αιρετής διοίκησης;

– Για ποιο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η ΠΔΕ, και πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας;», καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου