ΤΟΠΙΚΑ

Αποχαιρέτησαν τον π. Αντώνιο

αποχαιρέτησαν-τον-π-αντώνιο-429927

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η τοπική Εκκλησία και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν χθες τον π. Αντώνιο Ζούπη στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Σύσσωμος ο κλήρος με επικεφαλής τους μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, και πολλά πνευματικά του παιδιά, είπαν το τελευταίο αντίο στον φωτισμένο κληρικό, απευθύνοντας παράλληλα λόγια παρηγοριάς στους οικείους του.

Ο π. Αντώνιος, ο οποίος κοιμήθηκε σε ηλικία 84 ετών, διετέλεσε επί πολλά χρόνια εφημέριος του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και προσέφερε σημαντικό πνευματικό έργο στην τοπική Εκκλησία, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

«Ο Επίσκοπος στερείται έναν πολύτιμο συνεργάτη και συνετό σύμβουλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ προσέθεσε ότι «οι ιερείς αποχωρίζονται έναν πολύπειρο πατέρα, αδελφό και συλλειτουργό, που στήριζε, ενέπνεε και καθοδηγούσε με το παράδειγμα και τους λόγους του».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε από καρδιάς για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο, επισημαίνοντας ότι «σφράγισε ανεξίτηλα τη ζωή ολόκληρης της τοπικής μας Εκκλησίας κατά την τελευταία πεντηκονταετία. Υπήρξε ένα επίλεκτο μέλος του πρεσβυτερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και πολύτιμος συνεργός των τεσσάρων τελευταίων ιεραρχών της».

«Δημιουργήθηκε μια πολυάριθμη, ζώσα και δυναμική αδελφότητα υπό τη Γερόντισσα Νικοδήμη, καύχημα της τοπικής Εκκλησίας. Ο Θεός τού χάρισε μαζί με τη σεμνή του πρεσβυτέρα μια ευλογημένη οικογένεια», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος, εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη της τοπικής εκκλησίας για το έργο ζωής και την πλούσια πνευματική παρακαταθήκη που άφησε ο π. Αντώνιος. Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Για την εξυπηρέτηση των πιστών από όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια δρομολογήθηκαν λεωφορεία, ενώ ψήφισμα εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου, κηρύσσοντας τριήμερο πένθος στο ναό, στον οποίο ο π. Αντώνιος διακόνησε επί πολλά χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου