ΤΟΠΙΚΑ

Αθωώθηκε ο αντιφασίστας για τα επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής στον Βόλο

αθωώθηκε-ο-αντιφασίστας-για-τα-επεισό-430052

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών που τον βάρυναν ο αντιφασίστας που συνελήφθη μετά από μήνυση για συμμετοχή του σε επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής στον Βόλο και τον τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Σήμερα το πρωί εκδικάστηκε η υπόθεση στα Δικαστήρια του Βόλου και από νωρίς σε συμπαράσταση του κατηγορουμένου είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Για τη διατήρηση της τάξης και την αποφυγή επεισοδίου, ήταν ισχυρή η αστυνομική παρουσία μέσα και έξω από το κτίριο των Δικαστηρίων.

Τα επεισόδια είχαν γίνει στις 23-10-2012 όταν μέλη της Χρυσής αυγής και αντιφασίστες συναντήθηκαν στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνεπλάκησαν.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από μήνυση που υποβλήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν τραυματιστεί και αναγνωρίστηκε από αυτούς.

Για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας έπαψε η ποινική δίωξη εναντίον του αντιφασίστα και κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι δεν αποδείχθηκε εάν η σιδερογροθιά που βρέθηκε στο σπίτι του χρησιμοποιήθηκε κατά τα επεισόδια.

Για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης στον ένα παθόντα, έπαψε ως απαράδεκτη, καθώς γι αυτήν έχει ήδη αθωωθεί από το Εφετείο Λάρισας και αναμένεται μόνο να καθαρογραφεί η απόφαση και για τον δεύτερο παθόντα, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το Δικαστήριο εξέτασε δύο μάρτυρες, τον έναν παθόντα, ο οποίος υπέπεσε σε αντιφάσεις και τον αστυνομικό που έκανε τη σύλληψη.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια και ισχυρίστηκε ότι απλά έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου