ΤΟΠΙΚΑ

Πανεπιστήμιο: Γενικές φοιτητικές συνελεύσεις μετά τις διακοπές…

πανεπιστήμιο-γενικές-φοιτητικές-συν-851206

Με γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις, επαναρχίζει τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές του Πάσχα, το ακαδημαϊκό έτος.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιστρέφοντας στα αμφιθέατρα συγκαλούν γενικές συνελεύσεις, που θα κρίνουν το μέλλον των πολύμηνων κινητοποιήσεων κατά του νόμου-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων μετά τις πασχαλινές διακοπές θα κυλήσει με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ημέρα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης προγραμματίζονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Χθες το απόγευμα, στο θόλο του παραλιακού πανεπιστημιακού συγκροτήματος, ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία του αγώνα στην εκπαίδευση και η στήριξή του. Οι εκπρόσωποι φοιτητών παρουσίασαν τις προθέσεις τους, αλλά και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για το πώς θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.
Εκτός του συλλαλητηρίου, άλλες μορφές κινητοποιήσεων θα κριθούν από τις γενικές συνελεύσεις των ακαδημαϊκών τμημάτων, που θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το φοιτητικό κίνημα και τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει στα πανεπιστήμια ο νόμος-πλαίσιο. Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα καθοριστούν σε επόμενη σύσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.
Μία ημέρα νωρίτερα, προγραμματίζεται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι προθέσεις που υπάρχουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις.
Θέση του Συντονιστικού Αγώνα είναι ότι «ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία πρέπει να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης.
Επισημαίνει ακόμη ότι «η νίκη του κινήματος Παιδείας θα αποτελέσει νίκη για όλα τα κοινωνικά κινήματα, για όλο τον εργαζόμενο λαό. Ο αγώνας αυτός αφορά όλους και πρέπει να στηριχθεί από ολόκληρη την κοινωνία και όλο το λαό, έτσι ώστε να ανατραπεί ο Νόμος-Πλαίσιο που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και προωθεί τις διαγραφές των φοιτητών.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου