ΤΟΠΙΚΑ

Εναλλαγές ζέστης και δροσιάς τις επόμενες μέρες στη Μαγνησία

εναλλαγές-ζέστης-και-δροσιάς-τις-επόμ-430357

Εναλλαγές ζέστης και δροσιάς χαρακτηρίζουν τον φετινό Ιούνιο, με τον καιρό να διατηρεί τα καλοκαιρινά χαρακτηριστικά του και θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι τους 33 βαθμούς στον Βόλο σήμερα και αύριο, ενώ αναμένεται και πάλι αλλαγή της διάθεσης του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

Η μεταβολή του καιρού θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από αύριο Πέμπτη, καθώς αναμένονται μπόρες τις θερμές ώρες της μέρας και κυρίως στις ορεινές περιοχές, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται να γενικευτούν την Παρασκευή και το Σάββατο. «Ενώ η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα και κυμαίνεται πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου, έχουμε θερμικές αστάθειες την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, που γενικεύονται παράλληλα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», περιγράφοντας την ευμετάβλητη διάθεση του καιρού.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται τοπικές μπόρες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα και αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Μαγνησίας.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, καθώς θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 30 βαθμούς, λόγω των βορείων ανέμων που θα πνέουν.

Δίνοντας το στίγμα και τη διάθεση του Ιουνίου, ο κ. Τακούδης κάνει λόγο για εναλλαγές ηλιοφάνειας και βροχής ανά τρεις ή τέσσερις μέρες περίπου, που προσδίδουν φθινοπωρινά χαρακτηριστικά στον Ιούνιο, σε γενικές γραμμές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου