ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση τριών ετών σε 25χρονο Βολιώτη για τροχαίο με δύο νεκρούς

φυλάκιση-τριών-ετών-σε-25χρονο-βολιώτη-γ-431168

Σκηνές από το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον Ιούνιο του 2013 στην παραλιακή οδό Πευκακίων, με αποτέλεσμα το γέλιο πέντε φίλων να κόβεται εφιαλτικά, καθώς οι δύο από αυτούς τραυματίστηκαν θανάσιμα, ζωντάνεψαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το δυστύχημα συνέβη στις 13 Ιουνίου του 2013 στις 21:45 το βράδυ, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε φίλοι με κατεύθυνση από τον Βόλο προς τα Πευκάκια, άγνωστο για ποιο λόγο εξετράπη δεξιά σε σχέση με την πορεία του, στη συνέχεια εισήλθε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε περίφραξη ναυπηγείου.

Δύο νέοι ηλικίας 21 και 22 ετών, ο ένας Αλβανός και ο άλλος Βολιώτης, υπέκυπταν μετά από μερικές μέρες στα τραύματά τους στο νοσοκομείο σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη και οδύνη.

Ο 25χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε διά του συνηγόρου υπεράσπισης, κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή τριετίας. Για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια έπαυσε η εναντίον του δίωξη σε εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε, παρά το γεγονός ότι οι γονείς του 21χρονου Αλβανού που είχε βρει τραγικό θάνατο μετά από τέσσερις μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ζήτησαν να μη τιμωρηθεί, λέγοντας στο δικαστήριο ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να ήταν ανάμεσα στα θύματα.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες και οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου που σώθηκαν από θαύμα, και ζήτησαν να μην υπάρξει ποινική δίωξη κατά του 25χρονου, περιγράφοντας στο Τριμελές τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο, καθώς και ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου