ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση… καθαριότητας στο Νότιο Πήλιο

επιχείρηση-καθαριότητας-στο-νότιο-π-432359

Επιχείρηση… καθαριότητας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου τα παραδοσιακά χωριά, παραθαλάσσια και μη, να δείξουν το καθαρό τους πρόσωπο στους επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλη Νασιόπουλο, φέτος είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η Υπηρεσία Καθαριότητας διαθέτει επαρκές προσωπικό για την αντιμετώπιση των αναγκών της στον τομέα της καθαριότητας, και ήδη έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρού. Όπως ανέφερε ο κ. Νασιόπουλος, «φέτος η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει στη δύναμή της 55-60 άτομα προσωπικό, όταν την περίοδο 2012-2013, υπήρχαν μόλις επτά άτομα».

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν και αφορούν το σύνολο των χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Γίνεται καθαρισμός των παραλιών από σκουπίδια και φερτές ύλες και συστηματικό πλύσιμο των κάδων. Εντός των ημερών, ο δήμος παραλαμβάνει 170 κάδους απορριμμάτων μέσω ΣΥΔΙΣΑ, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν παλιούς και σπασμένους και θα ενισχυθούν τα σημεία απόρριψης απορριμμάτων στα χωριά.

Επιπλέον γίνεται συστηματική προσπάθεια για τον καθαρισμό του κεντρικού οδικού δικτύου από χόρτα και σκουπίδια, ενώ τον Απρίλιο ξεκίνησε και επιχείρηση αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, με στόχο να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου.

Αποκομιδή και τα Σαββατοκύριακα

Σύμφωνα με τον κ. Νασιόπουλο, το επαρκές προσωπικό δίνει τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων αποκομιδής των απορριμμάτων. «Ενώ μέχρι σήμερα η αποκομιδή γίνεται πέντε φορές την εβδομάδα, έως το τέλος του μήνα θα καλυφθούν και τα Σαββατοκύριακα. Απορριμματοφόρα θα περνούν από τα χωριά και τις επτά ημέρες της εβδομάδας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου