ΤΟΠΙΚΑ

Πεντακάθαρες οι παραλίες στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

πεντακάθαρες-οι-παραλίες-στον-δήμο-ζα-432371

Σε καθαρισμό των πολυσύχναστων παραλιών όπως του Άη-Γιάννη, του Παπά Νερό, του Χορευτού και των Αγίων Σαράντα προχώρησε η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου με αφορμή έναρξη της θερινής σεζόν.

Ήδη αγοράστηκαν 50 και πλέον πράσινοι κάδοι που τοποθετηθήκαν στις παραλίες αλλά και στους οικισμούς. Οι παλιοί κάδοι είχαν υποστεί φθορές και ήταν αναγκαία η αντικατάστασή τους.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Βασίλης Ρεπανίδης υπογράμμισε ότι «καθαρίστηκαν οι ακτές από τα πρανή, τα φύλλα και τα άλλα άχρηστα αντικείμενα. Επίσης βάφονται τα παγκάκια και αναβαθμίζονται αισθητικά άλλες δομές. Ξεκινήσαμε τις εργασίες από τον Άη – Γιάννη και το Παπά Νερό και συνεχίζουμε στο Χορευτό και στους Αγίους Σαράντα. Θέλουμε οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας, να βρίσκουν ένα ελκυστικό και καθαρό περιβάλλον».

Παράλληλα, στις παραλίες τοποθετήθηκαν και ναυαγοσώστες. Ναυαγοσωστική κάλυψη θα υπάρχει στις ακτές του Χορευτού, στον Άη-Γιάννη, στο Παπά Νερό και στους Αγίους Σαράντα.

Ασφαλτοστρώσεις

Οι παρεμβάσεις όμως δεν περιορίζονται στο παραλιακό κομμάτι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, έχουν ήδη ξεκινήσει ασφαλτοστρώσεις, τόσο σε μήκος 300 μ. από Άη-Γιάννη προς Πλάκα, όσο και στο πάρκο του Μουρεσίου και σε εσωτερικούς δρόμους.

Επιπλέον αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με τις κατολισθήσεις σε δύο σημεία στο Ανήλιο. Το πρώτο προς την πλατεία του χωριού, και το δεύτερο προς την Πλάκα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει εργολάβος σε Τσαγκαράδα και Μυλοπόταμο, όπου τον χειμώνα το οδόστρωμα υπέστη τεράστια καταστροφή εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου