ΤΟΠΙΚΑ

Ευλογία ιατρικών στολών στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

ευλογία-ιατρικών-στολών-στη-μνήμη-του-432624

Το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ιατρού, πραγματοποιήθηκε στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος μια ενδιαφέρουσα επιστημονική – ιατρική ημερίδα, υπό την αιγίδα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, με πρωτοβουλία των ιατρών της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» και τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες ιατρών και νοσηλευτών, που ήσαν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου. Ήταν όντως μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο και θα γίνει θεσμός στην Μητρόπολή μας.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, παρουσίασε τη μαρτυρική ζωή του φημισμένου ιατρού και Αρχιεπισκόπου Λουκά, καλώντας τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να τον μιμηθούν.

Το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) – που θα λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” – και στη συνέχεια, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ενώπιον του προσκυνηταρίου του Αγίου Λουκά, που έχει τοποθετηθεί στην ανακαινισθείσα αυλή του κτηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχου κ. Κολυνδρίνη, ο Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος Λ.Σ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας κ. Β. Καραΐσκος, εκπρόσωπος του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, των φυλακών, των ιδρυμάτων, μέλη και συνεργάτες του “Ε” και πολλοί πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου