ΤΟΠΙΚΑ

20 χρόνια στο «τιμόνι» των δασκάλων

20-χρόνια-στο-τιμόνι-των-δασκάλων-434514

Τον τίτλο του μακροβιότερου προέδρου σε Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα, κέρδισε χθες ο Αποστόλης Μούσιος, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου. Αναδείχθηκε στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου πρώτος σε ψήφους, και οδήγησε την παράταξη της ΔΑΚΕ στην οποία είναι μέλος, στην πρώτη θέση και με αυξημένα τα ποσοστά της δύναμής της.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ήταν χθες μαζική. Συνολικά στις κάλπες προσήλθαν 1.229 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 90%.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά η παράταξη της ΔΑΚΕ που συγκέντρωσε 478 ψηφοδέλτια. Η ΔΑΚΕ πήρε ποσοστό 40,79%, οκτώ ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, και ως εκ τούτου κατέλαβε μία επιπλέον έδρα φθάνοντας τις τέσσερις στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Δημοκρατική Συνεργασία διατήρησε τις δυνάμεις της λαμβάνοντας 301 ψηφοδέλτια, ποσοστό της τάξης του 25,68%, καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο συνδυασμός Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση έλαβε 172 ψήφους (ποσοστό 14,68%) και καταλαμβάνει μία έδρα έναντι των δύο που είχε.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απέσπασε 138 ψήφους και ποσοστό 11,78% και θα εκπροσωπηθεί με μία έδρα στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Τέλος, 81 ψηφοδέλτια (ποσοστό 6,9%) και μία έδρα καταλαμβάνει η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά ο Αποστόλης Μούσιος από την παράταξη της ΔΑΚΕ, και όπως δείχνει, θα συνεχίσει την 20ετή πορεία του στην προεδρεία του τοπικού συλλόγου, κάτι που θα αποφασιστεί κατά τη συγκρότηση του προεδρείου σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου