ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμετωπίστηκε αστοχία στην μετάδοση των θεμάτων σε εξεταστικό κέντρο της Μαγνησίας

αντιμετωπίστηκε-αστοχία-στην-μετάδο-435581

Σήμερα Παρασκευή, διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων μαθητών των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα 20 εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στο μάθημα Αρχαία Ελληνικά της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καθώς και στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής.

Στις εξετάσεις των Αρχαίων Ελληνικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, συμμετείχαν 500 μαθητές σε σύνολο 525 και απουσίασαν 25. Στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών σε σύνολο 490 υποψηφίων, συμμετείχαν 457, ενώ απουσίασαν 33. Στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής σε σύνολο 293 υποψηφίων, συμμετείχαν 279 και απουσίασαν 14. Συνολικά οι υποψήφιοι ήταν 1308, εξετάστηκαν 1236 και απουσίασαν 72.

Κατά τη δοκιμαστική διαδικασία παραλαβής των θεμάτων εξετάσεων, εκδηλώθηκε τεχνικό πρόβλημα της συσκευής μετάδοσης θεμάτων (VBI) σε εξεταστικό κέντρο της περιφέρειας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος εναλλακτικός τρόπος παραλαβής θεμάτων και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή των Αστυνομικών Αρχών για τη μεταφορά των θεμάτων από άλλο εξεταστικό κέντρο προς το εξεταστικό κέντρο που εκδηλώθηκε η αστοχία για την περίπτωση κατά την οποία δεν θα λειτουργούσε ούτε ο εναλλακτικός τρόπος. Οι Αστυνομικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα, βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας, όπως επίσης και τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών του κέντρου αποστολής θεμάτων και του κέντρου παραλαβής θεμάτων.

Τελικά, δεν απαιτήθηκε σχετική παρέμβαση, αφού τα θέματα μεταδόθηκαν και διανεμήθηκαν κανονικά, με την αξιοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου μετάδοσης.

Παρόλα αυτά, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι στελεχώνουν τις δύο εξεταστικές επιτροπές είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιπλέον εξαίρει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των Αστυνομικών αρχών το οποίο αποδείχθηκε από την άμεση ανταπόκριση στην κλήση της ΔΔΕ Μαγνησίας. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση: «Είναι επίσης άξιοι συγχαρητηρίων ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τόλιας Ιωάννης ο Υπαστυνόμος κ. Θάνος Αντώνιος, και το αστυνομικό προσωπικό που επελήφθη του θέματος, καθώς παρότι δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, ενέπνευσαν αίσθημα ασφάλειας και βεβαιότητα για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας».

Εν κατακλείδι, οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου