ΤΟΠΙΚΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα «YouthUs» από σήμερα

πιλοτικό-πρόγραμμα-youthus-από-σήμερα-435722

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, στο κτήριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το πιλοτικό πρόγραμμα YouthUs «Σκέπτομαι Ευρωπαϊκά, Δρω Τοπικά».

Το πρόγραμμα που γίνεται στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) και συγκεκριμένα του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (Congress of Local and RegionalA uthorities), με έδρα το Στρασβούργο, προχωρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση του, αυτή τη φορά απευθυνόμενο πρωτίστως σε φοιτητές αλλά και νέους από 16 έως 30 ετών.

Στόχος του προγράμματος είναι κατ’ αρχήν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την έννοια και τις διαδικασίες του Κογκρέσου και του Συμβουλίου της Ευρώπης, και μια πρώτη επαφή με τον Αναθεωρημένο Καταστατικό Χάρτη για τη Συμμετοχή των Νέων στην Τοπική και Περιφερειακή Πραγματικότητα.

Στο τέλος του προγράμματος, μια νέα γενιά υποψήφιων Εκπροσώπων Νεολαίας που θα στελεχώσει τις εργασίες του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης την επόμενη χρονιά θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη της προσπάθειας όλων.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα δημιουργήσουν ομάδες εργασίας, στις οποίες θα μελετήσουν τον άνω Καταστατικό Χάρτη, θα συζητήσουν και θα επιχειρηματολογήσουν επί των θεμάτων της επόμενης συνεδρίασης του Κογκρέσου και θα συντάξουν αναφορές με τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, θα έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, της Αρμενίας και της Κύπρου, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα καταλήξουν σε μια συλλογική τελική αναφορά, η οποία θα συζητηθεί μεταξύ των Εκπροσώπων των Νέων στην επόμενη συνεδρίαση του Κογκρέσου τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου