ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλευση και κάλπες σήμερα στους δασκάλους

συνέλευση-και-κάλπες-σήμερα-στους-δασ-436067

Τη νέα διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εκλέγουν σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 1.300 εκπαιδευτικοί, που εκτός από τα μέλη της νέας διοίκησης θα εκλέξουν επίσης και τους αντιπροσώπους τους στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ αλλά και στην 86η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στη Μαγνησία, για τις ανάγκες της απολογιστικής συνέλευσης των εκπαιδευτικών και της εκλογικής διαδικασίας.

Η συνέλευση ξεκίνησε στις 9 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, και τον κλάδο θα απασχολήσουν μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης που έχουν να κάνουν με την ειδική και προσχολική αγωγή, την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και το σχολείο που οραματίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η εκλογική διαδικασία θα γίνει την ίδια ημέρα στο σχολικό συγκρότημα του 3ου και 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και οι εκλογές θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα.

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν την ψήφο των εκπαιδευτικών: ΔΑΚΕ, Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση, Δημοκρατική Συνεργασία και Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου