ΤΟΠΙΚΑ

Τζίροι με πτωτική πορεία στην εμπορική αγορά Βόλου

τζίροι-με-πτωτική-πορεία-στην-εμπορικ-436708

Αντιστρόφως ανάλογα με την παρουσία των ξένων τουριστών στη Μαγνησία είναι τα ποσά που δαπανούν στη διάρκεια των διακοπών τους. Επαγγελματίες στο εμπόριο και την εστίαση να κάνουν λόγο για μειωμένα έσοδα στο ταμείο, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η καθοδική πορεία στα έσοδα των επιχειρήσεων, με τον άστατο καιρό των τελευταίων ημερών να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τον οικονομικό επόπτη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλο, «η σταδιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πόλη δεν μεταφράζεται σε έσοδα στα ταμεία των καταστημάτων. Ευνοημένα είναι κυρίως τα εμπορικά καταστήματα στην Ερμού, καθώς και ο τομέας της εστίασης».

Επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές προκειμένου να ξεχυθούν στην εμπορική αγορά οι επισκέπτες της Μαγνησίας, για να κάνουν ψώνια. «Μπαίνουν ξένοι τουρίστες στα μαγαζιά, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό, ώστε να πούμε ότι υπάρχει κέρδος για την τοπική αγορά. Οι περισσότεροι κάνουν ψώνια της τελευταίας στιγμής ή περιορίζονται σε είδη πρώτης ανάγκης», τονίζει.

Στους άμεσους στόχους του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου είναι η προώθηση καμπάνιας με στόχο την ενίσχυση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει ο κ. Οντόπουλος, θα επιδιωχθεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, η προώθηση της τοπικής αγοράς στους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων, κυρίως, με στόχο την ενίσχυση των τζίρων στα εμπορικά καταστήματα.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει, εξάλλου, και ο τομέας της εστίασης, με τον πρόεδρο του προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Καταστημάτων Εστίασης Γιάννη Γρηγορίου, να κάνει λόγο για ελάχιστη κατανάλωση στην εστίαση από τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι κατά κανόνα περιορίζονται στο γρήγορο φαγητό.

«Το μέλλον είναι θολό και αβέβαιο για τους επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά, ενώ οι υποχρεώσεις τους ακολουθούν αντίστροφη πορεία», τονίζει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου