ΤΟΠΙΚΑ

Απαλλακτικό το βούλευμα για τον δρόμο – καρμανιόλα

απαλλακτικό-το-βούλευμα-για-τον-δρόμο-436813

Βούλευμα, με το οποίο οι κατηγορούμενοι για τις επικίνδυνες συνθήκες κυκλοφορίας στο φονικό σημείο του 4ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας στο ύψος της Jetoil απαλλάσσονται των κατηγοριών, εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εναντίον συνολικά δεκατεσσάρων ατόμων – υπαλλήλων των αρμόδιων Διευθύνσεων, αναδόχων και εταιρειών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον Ιανουάριο του 2010 με θύμα 18χρονο Βολιώτη.

Ο άτυχος Βολιώτης είχε ανασυρθεί από το αυτοκίνητό του ψυχορραγώντας. Το όχημα που οδηγούσε μάρκας Fiat, είχε συγκρουστεί σφοδρά με κολώνα φωτισμού. Την ώρα του δυστυχήματος ο δρόμος ήταν ολισθηρός εξαιτίας της βροχόπτωσης, όπως και σε τόσα άλλα δυστυχήματα στο ίδιο επικίνδυνο σημείο.

Εκτός από την ολισθηρότητα που προκαλεί ούτως ή άλλως η βροχή στο δίκτυο, στην περιοχή δεν υπήρχε σύστημα απορροής υδάτων, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να κατακλύζεται από νερά και να δυσχεραίνεται εξαιρετικά η οδήγηση.

Η Τροχαία Βόλου είχε αποδώσει το δυστύχημα στην ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της βροχής και στην έλλειψη προσοχής του οδηγού.

Στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο η ευθεία που έχει ο δρόμος, και μέτρησε η παράμετρος της ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων από οδηγούς που κινούνται στον δρόμο – καρμανιόλα.

Από το υλικό της συμπληρωματικής ανάκρισης που συγκεντρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δεν ευθύνονταν με κάποια συγκεκριμένη τους πράξη για την πρόκληση του θανατηφόρου τροχαίου.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων και την ολοκλήρωση των απολογιών στην Ανακρίτρια Βόλου έγινε πρόταση εισαγγελέα και εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Τώρα με την απαλλακτική πρόταση του Συμβουλίου η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο για πάντα, αν δεν ασκηθεί έφεση.

Παράλληλα εκτιμάται ότι κλείνει και ο δρόμος για την κατάθεση προσφυγών από οικογένειες παθόντων σε ανάλογα δυστυχήματα αν και ο δρόμος – σκοτώστρα μετράει μακρύ κατάλογο με ατυχήματα, άλλα με μοιραία κατάληξη και άλλα όχι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου