ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλούντα ηχητικά φανάρια στην Κ. Καρτάλη με Ανθ. Γαζή

ομιλούντα-ηχητικά-φανάρια-στην-κ-καρτ-436874

Σήμερα στις 11.00 π.μ. επί της Κ. Καρτάλη με Ανθ. Γαζή έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος έγινε η ενεργοποίηση, παρουσία του ασκούντα χρέη Δημάρχου Βόλου Θάνου Θεοδώρου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσσας Μορφογιάννη, των νέων διατάξεων ομιλούντων ηχητικών φαναριών.

Είναι μια εξέλιξη που θα εκσυγχρονίσει την προσπελασιμότητα της πόλης για τα άτομα με αναπηρία όρασης. Οι νέες διατάξεις έχουν ανάγλυφη απεικόνιση του δρόμου, δόνηση με ενδείκτη κατεύθυνσης και ομιλία που θα ενημερώνει τον τυφλό πολίτη σε ποιο σημείο της πόλης βρίσκεται.

Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορεί να συνδέεται με Bluetooth με το κινητό έτσι ώστε να γίνεται πληρέστερη ενημέρωση και ευκολότερος ο εντοπισμός της διάβασης.

Η Διοίκηση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» εκ μέρος της κοινότητας των τυφλών της Μαγνησίας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Θεοδώρου, την κ. Μορφογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Σταυρίδη για την άψογη συνεργασία με το σωματείο τους και επεσήμαναν χαρακτηριστικά: «είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η διάθεση συνεργασίας θα συνεχιστεί και στο μέλλον για να πετύχουμε την πλέον προσβάσιμη και φιλική πόλη χωρίς διάκρισης για όλους τους δημότες και μη του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου