ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε ο ανώνυμος δωρητής του Αχιλλοπούλειου

επέστρεψε-ο-ανώνυμος-δωρητής-του-αχιλ-437047

Πλεόνασμα… προσφοράς στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου από τον ανώνυμο Βολιώτη δωρητή, που εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει προβεί σε πολύ σημαντικές δωρεές στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου θα εγκρίνει ακόμη μία δωρεά 3 μηχανημάτων holder στην Καρδιολογική Κλινική και ειδικών μηχανημάτων που θα αγοραστούν για το Τμήμα Αιμοδοσίας. Μέχρι σήμερα η προσφορά… αγάπης του «ανώνυμου δωρητή» αγγίζει τις 350.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο που περνούσε για πρώτη φορά το κατώφλι του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου ο «ανώνυμος δωρητής», όπως τον αποκαλούν όλοι στο Αχιλλοπούλειο, γνωρίζοντας μεν την ταυτότητά του, σεβόμενοι όμως την επιθυμία του να μη δημοσιοποιηθεί. Ο συμπολίτης, ο οποίος διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να συνδράμει το Αχιλλοπούλειο από το κομπόδεμά του. «Έχω όλη την καλή διάθεση να συνδράμω το έργο σας. Πείτε μου τι σας λείπει», ήταν η προτροπή του που άφησε αρχικά άναυδους διοικούντες και γιατρούς που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του.

Η πρώτη δωρεά ήταν 11 υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Λίγο αργότερα ακολούθησαν ένας πλήρως εξοπλισμένος καρδιολογικός υπερηχοτομογράφος, αναγκαίος εξοπλισμός για την έναρξη της λειτουργίας Εργαστηρίου Βηματοδότησης στο νοσοκομείο (2 πλήρες σετ χειρουργικών εργαλείων και είδη ατομικής ακτινοπροστασίας), ένας κυτταροστατικός θάλαμος παρασκευής διαλλειμάτων για τους καρκινοπαθείς, και πέντε δωδεκακάναλοι καρδιογράφοι που συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Πρόσφατα αγοράστηκε και ένας υπέρηχος για την Καρδιολογική Κλινική και τώρα η συνέχεια «γράφεται» με την αγορά των τριών holder (ηλεκτρονικές συσκευές που παρακολουθούν και καταγράφουν τα συμπτώματα στη λειτουργία της καρδιάς), αλλά και ειδικών μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για το Τμήμα Αιμοδοσίας, που θα εγκρίνει σήμερα στο συμβούλιο η διοίκηση του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι ο παραπάνω εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Συνολικά υπολογίζεται ότι η οικονομική συνεισφορά του ανώνυμου δωρητή στο Αχιλλοπούλειο ξεπερνά τις 350.000 ευρώ, και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση με μηχανολογικό εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας σε νευραλγικές κλινικές του ιδρύματος, και μάλιστα σε μία εποχή γενικευμένης κρίσης.

Αθόρυβος και μεθοδικός

Αυτό που δίνει μία ξεχωριστή σημασία στη γενναιοδωρία αυτού του ανθρώπου, είναι το γεγονός πως εξαρχής και προκειμένου το κομπόδεμά του να πιάσει τόπο, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ελλείψεις που υπάρχουν ανά κλινική, ώστε σταδιακά να μπορέσει να συνδράμει δωρίζοντας μηχανήματα που θα τεθούν αμέσως σε λειτουργία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Έτσι, ο εξοπλισμός που έχει ήδη αγοραστεί σε διάφορες κλινικές, συμβάλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. «Χαίρεται ειλικρινά όταν ενημερώνεται πως τα μηχανήματα που αγοράστηκαν έχουν βοηθήσει συνανθρώπους», επισήμαναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, άνθρωποι από το Αχιλλοπούλειο που έχουν συχνή επικοινωνία μαζί του, όταν χρειάζεται να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την κάθε δωρεά.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Μ. Δραμητινός, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε πως «η συνεισφορά του «ανώνυμου δωρητή» είναι σημαντικότατη για το Αχιλλοπούλειο, διότι εκτός της ουσιαστικής ενίσχυσης των κλινικών με σύγχρονο εξοπλισμό, εκπέμπει και στην τοπική κοινωνία ένα σημαντικό μήνυμα προσφοράς, που παρακινεί και άλλους ανθρώπους αλλά και φορείς να βοηθούν με τον τρόπο τους το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται και επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, για τις δωρεές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο ίδρυμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου