ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση οικογενειακών διακοπών λόγω Πανελλαδικών και κρίσης

μείωση-οικογενειακών-διακοπών-λόγω-π-441679

Συγκρατημένοι και διστακτικοί εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες σύμφωνα με την κινητικότητα που σημειώνεται ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με τους ξενοδόχους της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους λόγω των ποσοστών πληρότητας που είναι χαμηλότερα των προσδοκιών τους. Η μείωση των οικογενειακών διακοπών, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο τριήμερο αποδίδεται εν μέρει στις πανελλαδικές, αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας, ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, τα ποσοστά πληρότητας στο νότιο Πήλιο αγγίζουν το 80%, στο ανατολικό Πήλιο φθάνουν το 60%, ενώ ανάλογη κίνηση σημειώνεται σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα.

«Η εικόνα από το εξωτερικό είναι σχετικά καλή σε σύγκριση με το σύνολο των προβλημάτων που υπάρχουν. Η μείωση της κίνησης από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών είναι δεδομένη, αλλά παρόλα ταύτα θεωρούμε ότι ανήκουμε στις περιοχές που ακόμη κρατούν και τις επιλέγουν οι τουρίστες για τις διακοπές τους», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Διστακτικοί έως συγκρατημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες ενόψει τριημέρου Αγίου Πνεύματος και στη Σκιάθο, ενώ όπως αναφέρουν ξενοδόχοι του νησιού δυσκολεύονται να κάνουν κρατήσεις οι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον για καθαρά οικονομικούς λόγους. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τους ξένους, αλλά δεν σταματούμε να είμαστε σε επαγρύπνηση», επεσήμανε ο Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη γειτονική Σκόπελο, με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη να υπογραμμίζει ότι η μικρή κινητικότητα των Ελλήνων οφείλεται στις πανελλαδικές, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή από τη Θεσσαλονίκη θα διευκολύνει πολλούς βορειοελλαδίτες. Παράλληλα, η ίδια επισημαίνει ότι ο καλός καιρός του τριημέρου είναι ενθαρρυντικός για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Σκόπελο, μετά το βροχερό διάστημα που προηγήθηκε τον Μάιο.

Για πολύ μικρό ενδιαφέρον από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών κάνει λόγο η Ζωή Βαφίνη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, η οποία επισημαίνει ότι «η οικογένεια που ζει στον ρυθμό των πανελλαδικών δεν σκέφτεται να μετακινηθεί το τριήμερο». H κ. Βαφίνη τονίζει ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αυξάνει υπερβολικά το κόστος μετακίνησης και φαγητού, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μετακινούνται σε μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου