ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες σε διεθνή συνάντηση

βολιώτες-σε-διεθνή-συνάντηση-444012

Δύο Βολιώτες εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba «Africadancar» που πραγματοποιείται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουνίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Το «Africadancar» είναι ένας θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα για 10η συνεχόμενη χρονιά με kizomba και συγγενείς αφρικανικούς χορούς.

Οι δάσκαλοι του INDEPENDANCE STUDIO Γιώργος Καρανικολόπουλος και Θάλεια Πίννα, έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο των πρωταθλητών Ελλάδος κερδίζοντας τα προκριματικά πέρσι τον Ιούλιο στο Greek Salsa Bootcamp, ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Οι δύο Βολιώτες χορευτές θα διαγωνιστούν αύριο στον πρώτο γύρο, που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμό με άγνωστη μουσική, και την Κυριακή στον δεύτερο γύρο, που περιλαμβάνει αντίστοιχα χορογραφία.

Ο Βόλος, σημειωτέον, έχει προϊστορία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεδομένου ότι δύο χρόνια πριν η Χαρά Ραμπαούνη και ο Αντώνης Τζίμας κατάφεραν να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, και φέτος είναι προπονητές του ζευγαριού που διεκδικεί μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Θάλεια Πίννα, η οποία μεγάλωσε στο Σέσκλο και σπουδάζει Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Βόλο, ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με τον χορό, έχοντας περάσει από διάφορα είδη όπως παραδοσιακοί χοροί, hip hop, μοντέρνο, σύγχρονο, κλακέτες, latin, salsa και kizomba. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης και δασκάλα στη σχολή Independance Studio, και παράλληλα συμμετέχει σε διάφορα salsa και kizomba congresses σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Γιώργος Καρανικολόπουλος μεγάλωσε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας και μετακόμισε στον Βόλο ως φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας ενώ από το 2005 ασχολείται κατά κύριο λόγο με χορούς latin και salsa και παράλληλα με κλακέτες, μοντέρνο και αφρικάνικους χορούς. Διδάσκει στο Independance Studio και σε τμήματα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου και παραδίδει σεμινάρια σε σχολές χορού ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας, παράλληλα, με διακρίσεις σε αγώνες της Εθνικής ΧοροΑθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Οι δύο χορευτές δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα, μια ολόκληρη χορευτική κοινότητα στην Ελλάδα, μια σχολή χορού που έχει ήδη προϊστορία στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Η αγωνία υπάρχει περισσότερο για να φανούμε αντάξιοι της προσπάθειας που έχει γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό τον τελευταίο χρόνο. Ανυπομονούμε να χορέψουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη “Μέκκα” της kizomba, τη Λισαβώνα και να δείξουμε για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι παρούσα με αξιώσεις στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πάμε για την εμπειρία, πάμε για να διεκδικήσουμε μία καλή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου