ΤΟΠΙΚΑ

Νέες περιπέτειες για τον Φώτη Λαδόπουλο. Κλονίστηκε η ψυχική του υγεία

νέες-περιπέτειες-για-τον-φώτη-λαδόπου-446534

Δύσκολες ώρες για τον «ερημίτη του Θεού» Φώτη Λαδόπουλο. Παρά τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που έχει βρει στο Γηροκομείο όπου φιλοξενείται τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η καταπόνηση και τα κατάλοιπα του εγκεφαλικού που υπέστη, έχουν κλονίσει την ψυχική του υγεία. Οι άνθρωποι του Γηροκομείου Βόλου αναζητούν λύσεις προκειμένου ο αγαπημένος των Βολιωτών να μεταφερθεί σε εξειδικευμένη δομή, όμως προς το παρόν αυτό φαντάζει αδύνατο. Η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία θα μπορούσε να παράσχει ειδική θεραπεία στον 86χρονο, είναι υπερπλήρης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Γηροκομείου να αναζητά άλλες δομές. Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τις γνωματεύσεις των ειδικών γιατρών, φαίνεται πως είναι σοβαρό, για αυτό και κρίνεται απαραίτητο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ο συμπαθής «ερημίτης» να υποβληθεί σε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Στο μεταξύ, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη δομή, ο Φώτης, όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση, θα παραμένει στο Γηροκομείο και ειδικότερα στη Μονάδα Χρόνιων Παθήσεων.

«Καμπανάκι» αφύπνισης

Ειδικότερα το Γηροκομείο Βόλου, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Έως σήμερα, η γενική κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί σημαντικά έπειτα κι από τη φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού του Ιδρύματος. Δυστυχώς όμως από το εγκεφαλικό επεισόδιο, η ψυχική του υγεία έχει κλονιστεί, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ψυχιάτρων του Α.Γ. Νοσοκομείου Βόλου, με αποτέλεσμα να χρήζει φροντίδας διαφορετικής φύσεως από αυτή που δύναται το Γηροκομείο Βόλου να παράσχει.

Μετά από την ψυχιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου, ο Φώτης θα έπρεπε να οδηγηθεί σε αντίστοιχη Δομή εκτός Βόλου, μιας και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε τοπική Δομή. Επειδή μέριμνά μας είναι ο Φώτης να μην απομακρυνθεί από τον τόπο του, το Δ.Σ. του Γηροκομείου αποφάσισε να συνεχίσει να τον φιλοξενεί μέχρι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να μεταφερθεί στο καταλληλότερο περιβάλλον για τον ίδιο εντός νομού, ώστε να διασφαλιστεί έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο η ψυχική του υγεία.

Καθημερινά πολλοί φίλοι έρχονται να τον επισκεφτούν ανταλλάσσοντας ευχές, και μέριμνά μας είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, γεγονός που του δίνει δύναμη και χαρά».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου