ΤΟΠΙΚΑ

Απολογίες για τις προγραμματικές συμβάσεις της ΔΕΥΑΜΒ με τις πρώην ΔΕΜΚΑ και ΔΕΜΕΚΑΒ

απολογίες-για-τις-προγραμματικές-συμ-446581

Κλήσεις σε απολογία στην ανακρίτρια Βόλου, αιρετών και υπαλλήλων επιτροπών παρακολούθησης έργων, μετά την περάτωση της κύριας ανάκρισης για τις προγραμματικές συμβάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου με τον Δήμο Βόλου και τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας για το διάστημα 2000-2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην δήμαρχοι και οι υπεύθυνοι των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΜΚΑ και ΔΕΜΕΚΑΒ, καθώς και οι υπάλληλοι στις επιτροπές παρακολούθησης των συμβάσεων των καταργηθέντων επιχειρήσεων, αλλά και υπεύθυνοι στην ΔΕΥΑΜΒ την επίδικη περίοδο, καλούνται σε απολογία μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Δημοτικών Έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις αποστέλλονται μετά την ολοκλήρωση της επίμαχης προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε το 2014 και αφορούν στο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία, από το οποίο επήλθε ζημία στον Δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ ποσού άνω των 120.000 ευρώ, προς όφελος των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων.

Οι απολογίες συνεχίζονται με τους κατηγορούμενους να αφήνονται ελεύθεροι χωρίς όρους. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών θα γίνει πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών και θα εκδοθεί βούλευμα.

Για την πορεία της υπόθεσης, όπως επισημάνθηκε, έχουν όλοι την αισιοδοξία ότι θα εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα, όπως το ίδιο συνέβη και με τον πρώην δήμαρχο Βόλου Κυριάκο Μήτρου, τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Παύλο Μαρκάκη, και υπαλλήλους για τις προγραμματικές συμβάσεις των ετών 2005 και 2006.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου