ΤΟΠΙΚΑ

Στο …παρά πέντε ναυαγοσώστες για τις ακτές του Δήμου Βόλου

στο-παρά-πέντε-ναυαγοσώστες-για-τις-α-446616

Στο παρά πέντε… κατακυρώθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός του Δήμου Βόλου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του. Οι δήμοι υποχρεούνται να έχουν από 1η Ιουνίου έως και τέλος Αυγούστου ναυαγοσώστες στις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ακτές τους.

Έως και χθες ο διαγωνισμός ήταν στον «αέρα». Ο πρώτος διαγωνισμός είναι κηρυχθεί άγονος, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Μάλιστα ένας εκ των υποψηφίων είχε καταγγείλει τότε, ότι ενώ είχε έρθει σε συμφωνία με ναυαγοσώστες για να απασχοληθούν στις ακτές κατά την κολυμβητική περίοδο, οι ίδιοι είχαν δεχθεί πιέσεις από άλλον ανάδοχο, με αποτέλεσμα να μην έχει… προσωπικό.

Τελικώς φαίνεται ότι το πρόβλημα λύθηκε, και χθες στην Οικονομική Επιτροπή κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στον ανάδοχο Λάμπρο Λιάρο, που είχε φάκελο με πλήρη δικαιολογητικά.

Ο ίδιος θα διαθέσει για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, 17 ναυαγοσώστες, δέκα σκάφη και εξοπλισμό.

Τις θέσεις τους στα βάθρα οι ναυαγοσώστες λαμβάνουν από αύριο, Πέμπτη 1η Ιουνίου έως και τέλος Αυγούστου.

Ο προϋπολογισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών ανέρχεται στο ποσό των 74.375,20 ευρώ και αφορά στις ακτές Πλατανιδίων, Αναύρου, Αλυκών, Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή, Πλάκες και Μαμιδάκη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου