ΤΟΠΙΚΑ

Σειρά εκδηλώσεων ιατρικού ενδιαφέροντος τον Ιούνιο

σειρά-εκδηλώσεων-ιατρικού-ενδιαφέρο-447804

Η έναρξη της συνεργασίας της Μητρόπολης Δημητριάδος με φορείς υγείας, όπως η γενική κλινική «Ανασσα», του Συλλόγου εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και του Συλλόγου γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία ανακοινώθηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και εκπρόσωποι των φορέων.

Ανακοινώθηκε ακόμη πως μέσω του Ιδρύματος «Λειτουργοί υγείας και αγάπης» θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων με ιατρικό ενδιαφέρον στη διάρκεια του Ιουνίου. Επιπλέον, η Ναυτική Εβδομάδα, που αποτελεί θεσμό για τον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, υπογραμμίζοντας ότι ο φετινός Ιούνιος αποκτά χαρακτήρα ενασχόλησης με βιοηθικά και ιατρικά θέματα.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα ανοίξει μεθαύριο Πέμπτη 1ου Ιουνίου με την ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, στις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα, με θέμα «Μπροστά στο τέλος της ζωής και στο δίλημμα της ευθανασίας».

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Λουκά του ιατρού, η Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με τη γενική κλινική «Ανασσα» διοργανώνει ιατρικό συνέδριο στο Πνευματικό Κέντρο, που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας τελεστεί σύντομη δέηση στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γλυκοφυλούσας, υπέρ των επαγγελματιών υγείας και θα ευλογηθούν οι ιατρικές τους στολές, μπροστά στο ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά.

Ακολούθως, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου διαχείρισης ανθρωπιστικής βοήθειας του Συλλόγου συμπαραστάσεως κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», στο κτίριο του παλιού κηροπλαστείου της Μητρόπολης, στην οδό Θουκιδίδου 10.

Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη και σε συνεργασία με το Σύλλογο πασχόντων από μεσογειακή αναιμία Βόλου και το Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κληρονομική αυτή νόσο και την αιμοδοσία.

Ακόμη θα διοργανωθούν δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, η μια από το Σύλλογο «Αλληλεγγύη» στις 14 Ιουνίου στο προαύλιο της πρώην νομαρχίας και η δεύτερη την Κυριακή 25 Ιουνίου, μέρα λήξης των εκδηλώσεων για τη Ναυτική εβδομάδα, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου, μετά τη θεία λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου