ΤΟΠΙΚΑ

Απαγχονίστηκε 46χρονος στη Ν. Δημητριάδα

απαγχονίστηκε-46χρονος-στη-ν-δημητριάδ-449270

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του 46χρονος Βολιώτης σερβιτόρος. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο σαλόνι του σπιτιού του. Η σύζυγός του καλούσε σε βοήθεια σοκαρισμένη. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, συνέβη γύρω στις 11.30 το πρωί. Ο 46χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν τον αντιλήφθηκαν οι οικείοι του. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στον τόπο δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω προανάκριση, ο αυτόχειρας έφτιαξε αυτοσχέδιο βρόχο με κορδόνι από τα παπούτσια του. Στη συνέχεια έδεσε τη θηλιά από τον σωλήνα κεντρικής θέρμανσης στον τοίχο, ανέβηκε σε μία καρέκλα, έβαλε τον βρόχο γύρω από τον λαιμό του και έπεσε στο κενό.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν στον πρώτο όροφο του σπιτιού του, ενώ η σύντροφός του στο ισόγειο. Ακολούθησαν στιγμές μεγάλης αγωνίας και πανικού. Η οικογένειά του καλούσε σε βοήθεια για να τον σώσει. Άμεσα κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, σύμφωνα με πληροφορίες απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Οι αστυνομικοί συνέχιζαν έως αργά το απόγευμα την προανάκριση για να διαπιστώσουν τους ακριβείς λόγους για τους οποίους ο 46χρονος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα, οι αστυνομικές αρχές έχουν κληθεί σε τουλάχιστον εφτά αυτοκτονίες και τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας. Από το 2014 και μέχρι σήμερα, η Μαγνησία θρήνησε 47 ανθρώπινες ζωές. Η οικονομική κρίση και ο αντίκτυπός της εκτιμάται ότι σχετίζεται άμεσα με την αύξηση των απονενοημένων διαβημάτων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου