ΤΟΠΙΚΑ

Ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε περίπτερο στη Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία

ληστεία-με-την-απειλή-μαχαιριού-σε-περ-449966

Ληστεία με την απειλή μαχαιριού σημειώθηκε χθες το πρωί σε κεντρικότατο περίπτερο στη Ν. Ιωνία. Θύμα 50χρονος που μόλις είχε ανοίξει το περίπτερό του, όταν ο θρασύτατος ληστής -που όπως αποδείχθηκε ήταν και πελάτης- τον πλησίασε και με την απειλή μαχαιριού του άρπαξε το πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης συνελήφθη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 χθες το πρωί, σε κεντρικό περίπτερο της Ν. Ιωνίας στην οδό Μαιάνδρου. Ο 50χρονος ιδιοκτήτης είχε ανοίξει το περίπτερο μισή ώρα νωρίτερα και καθόταν στη θέση του μέσα στο κιόσκι. «Είχε καλό καιρό εκείνη την ώρα και είχα αφήσει την πόρτα ανοιχτή», περιγράφει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο 36χρονος δράστης πλησίασε το περίπτερο χωρίς να γίνει ορατός και κατευθύνθηκε στην πόρτα αιφνιδιάζοντας τον 50χρονο. Κρατώντας προτεταμένο το μαχαίρι του είπε: «Δώσε μου τα λεφτά σου». Πριν προλάβει ο 50χρονος να αντιδράσει, ο δράστης που φορούσε κουκούλα για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, του άρπαξε το πορτοφόλι και άρχισε να τρέχει.

Άμεσα ο περιπτεράς κάλεσε την αστυνομία. Η φωνή του δράστη του ήταν γνωστή… Του θύμισε έναν πελάτη του περιπτέρου. Έδωσε την περιγραφή του στην αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, η σύζυγος του 50χρονου που είχε στο μεταξύ ενημερωθεί για το συμβάν, είδε τον πελάτη του περιπτέρου κοντά στην οδό Μήτσου Παπαρήγα και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο 36χρονος δράστης, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του. Επιπλέον, βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η ληστεία και κατασχέθηκαν, ένα μπουφάν, μία κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια και ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας δεκαέξι εκατοστά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος, δύο ημέρες νωρίτερα, την περασμένη Παρασκευή, είχε ακινητοποιήσει 39χρονη πεζή με τη χρήση σωματικής βίας και απειλές για τη ζωή της, και της αφαίρεσε από τον λαιμό μία χρυσή αλυσίδα.

Ο δράστης είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο 50χρονος περιπτεράς, παρά το σοκ δεν έκλεισε το περίπτερό του. Συνέχισε να δουλεύει. «Είναι από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα αυτό που κάνουμε. Είμαστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους, που αυξάνονται σε τέτοιες εποχές κρίσης, οι ώρες εργασίας είναι εξαντλητικές», είπε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων – Καπνοπωλών Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, εκτίμησε ότι τέτοια περιστατικά θα είναι όλο και πιο συχνά στο μέλλον. «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μην κρατάμε πολλά χρήματα πάνω μας και πάντα να έχουμε συνοδεία όταν ανοίγουμε ή κλείνουμε τα περίπτερα μας. Γενικά να αποφεύγουμε να είμαστε μόνοι μας», είπε ο κ. Τόπας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου