ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για απάτες σε βάρος Βολιωτών

ποινή-φυλάκισης-δύο-χρόνων-για-απάτες-451187

Απέσπασε από 75χρονο Βολιώτη 300 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε παράβολο, που αν ο ηλικιωμένος πλήρωνε στον Δήμο Βόλου τότε ο γιος του, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, θα μεταφερόταν καθημερινά σε υποστηρικτικό κέντρο ημέρας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε σε 77χρονη κάτοικο Νέας Ιωνίας ως φίλος του γαμπρού της, και με το πρόσχημα ότι ο άντρας της κόρης της επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, άρπαξε από την ηλικιωμένη το ποσό των 300 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Καμπάνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 41χρονο Ρομά κάτοικο Αθήνας, για υποθέσεις απάτης που συνέβησαν στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία τον Δεκέμβριο του 2015.

Χθες, ο 41χρονος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Καταδίκασε και τον συνεργό του, έναν 38χρονο ημεδαπό κάτοικο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 38χρονος, ήταν εκείνος που μετέφερε τον 41χρονο στους τόπους δράσης του.

Οι δύο δράστες είχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως, ο πρώτος σε 3 έτη φυλάκισης και ο δεύτερος σε δεκαεννέα μήνες φυλάκισης.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι είχαν επιστρέψει όλα τα χρήματα στους παθόντες, το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους. Οι δύο καταδικασθέντες θα πληρώσουν με δόσεις την ποινή τους, καθώς το Τριμελές έκανε δεκτό το σχετικό αίτημά τους, δίνοντας χρονικό περιθώριο δύο ετών.

Εξαπάτηση ιδιοκτητών ξενοδοχείου

Εξάλλου, καταδικαστική απόφαση εξέδωσε χθες και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ζευγάρι από την Αθήνα, που κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στο Πήλιο.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε ισχυριστεί ψευδώς στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, ότι με τις γνώσεις που είχε θα έκανε επένδυση και θα επέκτεινε την επιχείρηση, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία της.

Με αυτό τον τρόπο πέτυχε να νοικιάσει το ξενοδοχείο για το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, όμως δεν έκανε την επένδυση που είχε υποσχεθεί, ενώ φέσωσε και τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου με το ποσό των 8.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι πάντως ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι δεν εξαπάτησαν τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, αλλά απλώς ότι όφειλαν κάποια ενοίκια. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τούς έκρινε ένοχους και τους καταδίκασε σε δύο έτη φυλάκισης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου