ΤΟΠΙΚΑ

Ασπίδα για τον «Ανεμο» στο Σουτραλί

ασπίδα-για-τον-ανεμο-στο-σουτραλί-452868

Ασπίδα απέναντι στις… μπουλντόζες που απειλούν το μπαράκι «Ανεμος» στο Σουτραλί Αγριάς, σηκώνουν Βολιώτες και όχι μόνο… Μέσω Avaaz διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες ψηφοφορία για να μην κατεδαφιστεί, και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το δημοφιλές καλοκαιρινό στέκι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Δήμος Βόλου: Όχι στην κατεδάφιση, Ναι στην επαναλειτουργία του Anemos Beach Bar», είναι το θέμα του ψηφίσματος που έχει ανέβει στο Avaaz, και ήδη κάτω από αυτό έχουν υπογράψει 542 άτομα. Στόχος οι 750 υπογραφές και η επαναλειτουργία του μπαρ, ο ιδιοκτήτης του οποίου ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει για φέτος το καλοκαίρι. «Όλα κάποτε αρχίζουν, όλα κάποτε τελειώνουν», έγραψε ο ιδιοκτήτης στη σελίδα στο Facebook του Άνεμος, προκαλώντας αντιδράσεις όσων έχουν επισκεφθεί το ειδυλλιακό μπαράκι και έχουν γίνει μέρος της 17χρονης ιστορίας του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Άνεμο, είχε ξεκινήσει το 2010, μετά από καταγγελία. Η Κτηματική Υπηρεσία είχε προχωρήσει σε αυτοψία και έκρινε ότι είναι αυθαίρετο, καθώς βρίσκεται εντός του αιγιαλού.

Μάλιστα, η Κτηματική είχε εκδώσει πρωτόκολλο κατεδάφισης, δίνοντας τον λόγο στις… μπουλντόζες για το δημοτικό οίκημα, που έμελλε -όταν μισθώθηκε- να αποτελέσει ένα από τα πιο ειδυλλιακά μπαράκια στην περιοχή που έγραψε ιστορία.

Κατά της απόφασης είχε γίνει προσφυγή στο ΣτΕ. Κι αυτό γιατί για την κατασκευή της προβλήτας μέσα στη θάλασσα, όπου φιλοξενείται το μικρό οίκημα που μετατράπηκε σε μπαρ, υπήρχε νόμιμη οικοδομική άδεια από το 1985.

Η δικαστική διαδρομή έκλεισε με την τελεσίδικη απόφαση για την κατεδάφιση του κτηρίου. Το μπαρ δεν θα λειτουργήσει φέτος, κι αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις φίλων στο FB: «Αυτό τους πείραξε. Τις βίλες των μεγάλων δεν τις πειράζουν».

Αρκετοί θέλησαν να μοιραστούν αναμνήσεις: «Αξέχαστα καλοκαιρινά βράδια».

Και μία φίλη του μπαρ, αποφάσισε να βγάλει ψήφισμα στην πλατφόρμα του Avaaz για να σταματήσει τις… μπουλντόζες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου