ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη επαγγελματία που χειροδίκησε εναντίον υπαλλήλου του ΙΚΑ

καταδίκη-επαγγελματία-που-χειροδίκη-453106

Το συμβάν είχε σημειωθεί στο υποκατάστημα του Βόλου πριν από τέσσερα χρόνια

Το επεισόδιο χειροδικίας εργοδότη εναντίον υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Βόλο, που έγινε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια στο υποκατάστημα του ασφαλιστικού ταμείου στην οδό Ξενοφώντος, αναβίωσε προχθές στις δικαστικές αίθουσες. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το συμβάν σημειώθηκε στο Τμήμα Εσόδων του ΙΚΑ, όπου προσήλθε ο εργοδότης μετά από έλεγχο που έγινε στην επιχείρησή του, στον οποίο εντοπίστηκαν διάφορες παρατυπίες.

Ο υπάλληλος του ΙΚΑ ενημέρωσε τον συγκεκριμένο επαγγελματία για τα επιπλέον δικαιολογητικά που έπρεπε να προσκομίσει προκειμένου να εξεταστούν στο δευτεροβάθμιο έλεγχο που ήταν σε εξέλιξη από το ασφαλιστικό ταμείο.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και ο επαγγελματίας σύμφωνα με τους μάρτυρες που κατέθεσαν επιτέθηκε και χειροδίκησε εναντίον του υπαλλήλου του ΙΚΑ. Οι δύο άνδρες αλληλομηνύθηκαν και η υπόθεση όπως ήταν φυσικό μετά από αρκετές αναβολές οδηγήθηκε προχθές στα δικαστήρια.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον επαγγελματία με φυλάκιση έξι μηνών και τριετή αναστολή.

Το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στο ΙΚΑ, σε ανακοίνωσή του χθες εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαστική απόφαση, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση αυτή «ενισχύει το ηθικό των συναδέλφων οι οποίοι αισθάνονται δικαιωμένοι. Δηλώνει για μια ακόμα φορά την αμέριστη στήριξή του σε όποιον συνάδελφο υφίσταται παρόμοιες συμπεριφορές, τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα. Τα όποια παράπονα δίκαια ή μη συναλλασσόμενων απέναντι σε υπαλλήλους, πρέπει να εκφράζονται μέσα από τις υπάρχουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες, οι οποίες προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών και για κανένα λόγο δια μέσου της αυτοδικίας».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων στο ΙΚΑ που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι υπάλληλοι του ασφαλιστικού ταμείου στο παράρτημα του Βόλου, συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με οξύτατες αντιδράσεις ασφαλισμένων, επεισόδια όμως της έκτασης όπως το προαναφερθέν δεν έχουν ξανασυμβεί στο ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου