ΤΑΞΙΔΙΑ

Βρετανικοί ύμνοι για το Πήλιο

βρετανικοί-ύμνοι-για-το-πήλιο-453612

Αφιερωμένο στα 18 «κρυμμένα διαμάντια» της Ελλάδας είναι το εκτενές δημοσίευμα της βρετανικής «Telegraph» που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εκθειάζοντας τις αθέατες πτυχές προορισμών όπως το Πήλιο, που ενδείκνυται για αξέχαστες αποδράσεις. Η βρετανική εφημερίδα εντόπισε 18 «κρυμμένα στολίδια» της Ελλάδας, που πολλοί δεν θα σκέπτονταν να επισκεφθούν, αλλά θα έπρεπε να το κάνουν, όπως επισημαίνεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο προτρέπει, παράλληλα, τους εν δυνάμει επισκέπτες του Πηλίου και της ευρύτερης Μαγνησίας, να εξερευνήσουν την ενδοχώρα, στην οποία υπάρχουν αμέτρητες ομορφιές.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έγινε δεκτό με ενθουσιώδη σχόλια από τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Πήλιο, οι οποίοι επισημαίνουν ότι κάθε αφιέρωμα έχει θετικό αντίκτυπο, διότι ενισχύει την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό.

Σχολιάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα, ο Πάρης Κονιόρδος, γενικός γραμματέας στο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, επεσήμανε ότι «καταβάλλονται προσπάθειες από όλους τους φορείς, προκειμένου να αναδειχθούν και άλλοι προορισμοί, πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Είναι σημαντικό ότι οι ξένοι αρχίζουν να γνωρίζουν σιγά – σιγά την άγνωστη Ελλάδα, που διαθέτει φυσικές ομορφιές και ποιοτικές παροχές προς τους τουρίστες».

Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι το βλέμμα πολλών ξένων επισκεπτών στρέφεται στην Ελλάδα, διότι θεωρείται ασφαλής χώρα αλλά «χρειάζεται γενικότερη προσπάθεια και εξωστρέφεια από όλους μας, για να γνωρίσουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τη Μαγνησία και το Πήλιο ειδικότερα, το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό στο εξωτερικό».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των φυσικών καλλονών της περιοχής μας, εντάσσονται τα ταξίδια γευσιγνωσίας και γνωριμίας που πραγματοποιούν ομάδες ξένων δημοσιογράφων, με την αρωγή των τοπικών φορέων. «Γίνονται συνεχώς παρόμοιες προσπάθειες στην περιοχή μας και μακάρι να συνεχιστούν», σημείωσε ο ίδιος.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, ταμίας, παράλληλα στην Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος τάσσεται υπέρ των δράσεων συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη. «Ό,τι γίνεται είναι καλό, διότι χτίζουμε σιγά – σιγά τον ποιοτικό τουρισμό, σε έναν προορισμό που είναι ποιοτικός. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλου κύρους εφημερίδα όπως η βρετανική Telegraph αναφέρεται στο Πήλιο, έναν προορισμό που είναι καλός και ποιοτικός, και διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται αλλού στην Ελλάδα», όπως ανέφερε ο ίδιος. Κλείνοντας, ο κ. Μπαρούτας τόνισε ότι κάθε δημοσίευμα είναι και μια αναγνώριση στην προσπάθεια που καταβάλλεται και ταυτόχρονα αποτελεί επιβράβευση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες της περιοχής μας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου