ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Δεν θα κόβεται το νερό σε μη έχοντες

δευαμβ-δεν-θα-κόβεται-το-νερό-σε-μη-έχο-453698

Ομπρέλα προστασίας για πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης ανοίγει η ΔΕΥΑΜΒ. Ήδη από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει δοθεί -σε προφορικό όμως επίπεδο- εντολή να μη γίνονται διακοπές νερού σε καταναλωτές που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Την ερχόμενη Τρίτη, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη, η εντολή θα έχει και τη σφραγίδα του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να τηρείται απαρέγκλιτα από τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

«Στόχος της απόφασης είναι να γίνει γνωστό ότι ισχύει κοινωνικό τιμολόγιο για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, και όσοι μπορούν να ενταχθούν να το κάνουν για να επωφεληθούν από τα μειωμένα τιμολόγια. Σε αυτούς τους πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία, δεν θα γίνονται διακοπές νερού», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Αφορμή για να τεθεί το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση, αποτέλεσε χθεσινό περιστατικό με πενταμελή οικογένεια στη συνοικία Κάραγατς στον Βόλο.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε διακοπή νερού στην οικογένεια για οφειλές ύψους 117 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς είναι άνεργοι, ενώ στην οικογένεια υπάρχει και άτομο με αναπηρίες, ωστόσο η οικογένεια δεν ήταν ενταγμένη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Συμπολίτες ήταν εκείνοι που βοήθησαν την οικογένεια, συγκεντρώνοντας ένα μικροποσό, το οποίο κατέβαλλαν ως προκαταβολή για να γίνει διακανονισμός, και να συνδεθεί και πάλι το ρολόι με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου