ΤΟΠΙΚΑ

«Ταΐστρα» για τα αδέσποτα ζώα στις Αλυκές

ταΐστρα-για-τα-αδέσποτα-ζώα-στις-αλυ-453793

Και δεύτερη «ταΐστρα», αυτή τη φορά στην περιοχή των Αλυκών, τοποθετήθηκε με φροντίδα της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, προκειμένου να βρίσκουν νερό και τροφή τα αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στην περιοχή. Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε με την τοποθέτηση μιας «ταΐστρας» στην περιοχή του Δημαρχείου και θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση άλλων επτά με οκτώ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην τοποθέτηση, που έγινε από μέλη της Δημοτικής Αρχής, και του αιρετού Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αλυκών στους οποίους ο κ. Αχιλλέας Μπέος έδειξε τον τρόπο λειτουργίας της «ταΐστρας».

Σε δηλώσεις του ο κ. Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η δεύτερη «ταΐστρα» στην περιοχή των Αλυκών εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου θα τοποθετηθούν άλλες επτά με οκτώ, σταδιακά, σε διάφορα σημεία της πόλης. Όπως είναι ήδη γνωστό με την τοποθέτηση των ταϊστρών γίνεται και ανακύκλωση συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ όλη αυτή η προσπάθεια βοηθά και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των παιδιών τα οποία από μικρά συμμετέχοντας μαθαίνουν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα αδέσποτα. Σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα γνωρίζουμε ότι τα ζώα γίνονται επιθετικά όταν πεινάνε ή διψάνε. Εξασφαλίζουμε λοιπόν αρχικά την τροφή και το νερό, δείχνοντας τον πραγματικό μας εαυτό ως πόλη, ως άνθρωποι απέναντι στα αδέσποτα αυτά ζώα».

Και ο κ. Μπέος συνέχισε: «Από εκεί και πέρα οι Αλυκές γενικά αλλάζουν, η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, θα κατασκευαστεί μία ολοκαίνουργια, ασφαλής και σύγχρονη παιδική χαρά, θα ακολουθήσει μια γενική ανάπλαση της περιοχής σε ό,τι αφορά το πράσινο, το πάρκινγκ και πολλά ακόμα γιατί είναι άδικο μια τόσο όμορφη περιοχή να είναι παρατημένη. Ως εκ τούτου η δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της ολοκληρώνει καθημερινά όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί για να δημιουργήσει μια καλύτερη καθημερινότητα αλλά και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες».

Μιλώντας ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου, κ. Κ. Βιδανόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους παραβρισκόμενους, για να μην λένε ότι πλέκω το εγκώμιο του Αχιλλέα Μπέου, του Δημάρχου μας, γιατί είναι ο Δήμαρχος μας είτε το θέλουν είτε όχι. Η περιοχή των Αλυκών είχε να δει τέτοιου είδους βελτιώσεις και ανάπτυξη εδώ και 15-20 χρόνια. Και όποιος θέλει να μου πει κάτι αντίθετο να έρθει σε αντιπαράθεση με εμένα που γνωρίζω την περιοχή μου πάρα πολύ καλά. Η περιοχή μας εδώ θα αναβαθμιστεί και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα βλέπουν τις Αλυκές και δεν θα τις γνωρίζουν. Το μεγάλου ατού των Αλυκών, που δεν το έχει καμία περιοχή, είναι να αρμενίζει μπροστά ο Παγασητικός κόλπος, στην μέση να βρίσκεται ο Βόλος και απέναντι το βουνό των Κενταύρων. Ο Αχιλλέας Μπέος, ο Δήμαρχος μας, έχει λόγο. Και ό,τι είπε από τις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ήδη υλοποιούνται όλα. Και ως παράδειγμα σας φέρνω πρώτο το τι έγινε με το «δόντι». Και δεν θα σταματήσουμε εκεί. Πρέπει να αναβαθμιστεί και το αρχαίο θέατρο και να γίνει ένα σύνολο με τους 23 πεσσούς ούτως ώστε να ξέρει ο καθένας τι σημαίνουν αυτοί οι πεσσοί.

Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα για τα αδέσποτα, για το Νόμο τον οποίο δεν τον εφάρμοζε κανείς. Ο νόμος 78375/10-9-13 ο οποίος είχε σταλεί σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες και αφορούσε στο να δώσουν οι δήμοι και οι κοινότητες τους χώρους που τους ανήκαν ώστε να γίνουν καταφύγια και από εκεί και πέρα οι φιλόζωοι, οι οποίοι λυπάμαι που βγαίνουν και φωνάζουν, να αναλάβουν μετά τα πάντα. Επίσης κάτι που πρέπει να δει η σημερινή δημοτική αρχή, αν και πιστεύω ότι θα το έχουν κατά νου, είναι να οριστεί ένας κτηνίατρος γιατί τα σκυλιά αυτά πρέπει να εμβολιαστούν, στα χτυπημένα να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες κλπ. Πιστεύω ότι η περιοχή των Αλυκών και με την τοποθέτηση της ταΐστρας δεν θα αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα με τα αδέσποτα. Τα σκυλιά ορμούν όταν είναι διψασμένα και πεινασμένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου