ΤΟΠΙΚΑ

O Jan Jenisch, νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lafarge Holcim

o-jan-jenisch-νέος-διευθύνων-σύμβουλος-του-ομίλο-454788

Ο Όμιλος Lafarge Holcim ανακοίνωσε χθες ότι ο Jan Jenisch αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τις 16 Οκτωβρίου 2017. Ο Jan Jenisch προέρχεται από την ελβετική εταιρία Sika AG, η οποία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων και προϊόντων για τους κλάδους οικοδομικών υλικών και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Jan Jenisch είναι διευθύνων σύμβουλος της Sika AG από τον Ιανουάριο του 2012. Υπό την καθοδήγησή του, η Sika διεύρυνε τις εργασίες της σε νέες αγορές και έθεσε νέα πρότυπα απόδοσης στις πωλήσεις και την κερδοφορία. Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίηση της Sika υπερτριπλασιάστηκε και η εταιρία εισήχθη πρόσφατα στον Ελβετικό Χρηματιστηριακό Δείκτη (Swiss Market Index).

O Beat Hess, πρόεδρος του Ομίλου Lafarge Holcim, ανέφερε: «Ο Jan Jenisch είναι ένας διευθύνων σύμβουλος με ευρύτατη αναγνώριση για τη σταθερή επίτευξη ισχυρότατων αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα διαθέτει βαθύτατη γνώση του κλάδου των οικοδομικών υλικών. Το ηγετικό του προφίλ και οι προσωπικές του δεξιότητες θα τον βοηθήσουν να ταιριάξει απόλυτα με την εταιρική μας κουλτούρα και τη διοικητική ομάδα του Ομίλου Lafarge Holcim. Προσβλέπω στη συνεργασία μας με στόχο να επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής της εταιρίας μας».

Ο Jan Jenisch, αναδειχθείς διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε σχετικά «Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται να ενταχθώ στον Όμιλο Lafarge Holcim. Πρόκειται για μια ιστορική εταιρία και τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των οικοδομικών υλικών με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Ανυπομονώ ιδιαίτερα να συνεργαστώ με τη διοικητική ομάδα και να οδηγήσω την εταιρία προς ένα πολύ επιτυχημένο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου