ΤΟΠΙΚΑ

Στη δικαιοσύνη για τις απολύσεις στην «ΙΜΑΣ Α.Ε.»

στη-δικαιοσύνη-για-τις-απολύσεις-στην-454811

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ορίστηκε η εκδίκαση στο Πρωτοδικείο Βόλου της αγωγής για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της εταιρείας παραγωγής ελαστικών ΙΜΑΣ Α.Ε., θυγατρικής της ContiΤech A.E., που κατέθεσαν 24 πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, για το λουκέτο τον Μάρτιο του 2016.

Πρόκειται για τη δεύτερη αγωγή που έγινε εναντίον της εταιρείας, καθώς η πρώτη κρίθηκε νομικά απαραίτητο να αποσυρθεί, μετά από δύο αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι 24 πρώην υπάλληλοι της εταιρείας, για την αναβολή που ζήτησε ο νομικός τους εκπρόσωπος μηνύθηκαν από την εταιρεία, που ζητά να της επιδικαστεί ποσό 20.000 ευρώ, ως νομικά έξοδα που πλήρωσε για να προετοιμαστεί για τη δίκη που θα γινόταν.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, με αφορμή τον καθορισμό της ημερομηνίας εκδίκασης της αγωγής των εργαζομένων, σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει πως πρόκειται για «ομαδικές και εκδικητικές απολύσεις, που ουσιαστικά είχαν στόχο να απαλλαγεί η εταιρεία από τους “κακούς” εργαζόμενους που δεν ήθελαν να γίνουν πιόνια στα χέρια του», και καταγγέλλει ότι «η διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. για να αποποιηθεί τις ευθύνες της, εισηγήθηκε στην ContiΤech A.E. το κλείσιμό της, προσπαθώντας να μεταφέρει τις ευθύνες στους εργαζόμενους».

Επαναφέρει τις αιχμές που είχε αφήσει εξαρχής μόλις έβαλε λουκέτο το εργοστάσιο, περί ευθυνών της τοπικής διοίκησης , επειδή αφενός έχασε τον μεγάλο δημόσιο διαγωνισμό της ΔΕΗ, και αφετέρου επειδή δεν φρόντισε να έχει διευρυμένο πελατολόγιο για να μπορεί να ανταπεξέλθει όταν χάθηκε το έργο.

«Οι ευθύνες της διοίκησης της εταιρείας που στήριζε τη λειτουργία της επιχείρησης στην Ελλάδα σε έναν και μοναδικό πελάτη, είναι τεράστια και φανερώνει την ανικανότητά της. Το παράδοξο είναι ότι αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν με τους εργαζόμενους για να μην κλείσει η εταιρεία, σκεπτόμενοι κουτοπόνηρα προσπάθησαν να μεταφέρουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, ενώ καταλήγοντας, και με αφορμή διάφορα σενάρια περί επαναλειτουργίας του εργοστασίου όταν γίνει ο νέος διαγωνισμός της ΔΕΗ, τονίζει πως «οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, αγωνιστικά αλλά και νομικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου