ΤΟΠΙΚΑ

Στον Αγιο Δομίνικο λόγω «Survivor»

στον-αγιο-δομίνικο-λόγω-survivor-454865

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τον Άγιο Δομίνικο, έναν προορισμό που προσελκύει πλέον τους Βολιώτες λόγω του «Survivor», του επιτυχημένου τηλεοπτικού ριάλιτι που ανεβάζει την αδρεναλίνη και γοητεύει τους φίλους της περιπέτειας και των εξωτικών ταξιδιών. Ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται για τον Άγιο Δομίνικο, είναι το γεγονός ότι καταρτίζονται πλέον οργανωμένα ταξίδια, με τη συμμετοχή Βολιωτών νεαρής, κυρίως, ηλικίας, που αγαπούν την περιπέτεια σε εξωτικό περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το έκδηλο ενδιαφέρον των Βολιωτών για αποδράσεις αναψυχής στον Άγιο Δομίνικο, επιβεβαιώνεται από την κίνηση που παρατηρείται σε τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ όπως αναφέρει η Ευαγγελία Κορωναίου, υπάρχει πλέον πακέτο για οργανωμένα ταξίδια, πέρα από τα μεμονωμένα ταξίδια που πραγματοποιούνταν μέχρι πρότινος.

Ο συγκεκριμένος προορισμός και η Καραϊβική γενικότερα, θεωρούνταν πάντα ακριβοί και αποτελούσαν πρώτη επιλογή μόνο για όσους διέθεταν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια. Τα δεδομένα μεταβλήθηκαν, ωστόσο, όταν άρχισε να προβάλλεται το τηλεοπτικό «Survivor», που λειτούργησε καταλυτικά για πολλούς τηλεθεατές και ένθερμους φίλους της ταξιδιωτικής περιπέτειας. «Παρότι δεν ήταν στα άμεσα ενδιαφέροντα του κόσμου ο Άγιος Δομίνικος λόγω κόστους, εντούτοις, μετά το ριάλιτι και τη διαφήμιση που έγινε, αρχίσαμε να έχουμε ερωτήσεις για τον συγκεκριμένο προορισμό», αναφέρει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το κόστος του ταξιδιού είναι κατά μέσο όρο 1.200 ευρώ κατ’ άτομο, για οκτώ ημέρες, ενώ αρκετοί διερευνούν την προοπτική να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή το γαμήλιο ταξίδι και την περιπετειώδη εξόρμηση στη μακρινή Καραϊβική. Παράλληλα, αρκετοί λάτρεις της περιπέτειας, επιθυμούν να δουν από κοντά την εξωτική περιοχή του πλανήτη που γοητεύει χιλιάδες τηλεθεατές.

«Μας ζητούν τους προορισμούς που διαφημίζονται τηλεοπτικά, για ταξίδια οκταήμερης διάρκειας, όπως για παράδειγμα την Κούβα ή το Ντουμπάι. Ο κόσμος ψάχνει για μακρινούς προορισμούς και θέλει να κάνει ειδικά ταξίδια, με υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους αντίστοιχους κοντινούς προορισμούς», όπως επισημαίνει η κ. Κορωναίου.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον σημειώνεται για κοντινούς προορισμούς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την καλοκαιρινή, γενικότερα, περίοδο, με τη συντριπτική πλειοψηφία να κάνει έγκαιρα κρατήσεις, προκειμένου να επωφεληθούν των ειδικών προσφορών που ισχύουν μέχρι το τέλος Μαΐου, για νησιωτικές περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και άλλες.

Οι λάτρεις των ταξιδιών νεώτερης ηλικίας, ζητούν κατά κανόνα φθηνά καταλύματα σε Κουφονήσια, Ικαρία και Μήλο, για διακοπές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ο κόσμος έχει διάθεση να ταξιδέψει έστω και λιγότερες μέρες σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές. «Η κίνηση είναι πολλαπλάσια της περσινής, γεγονός που σημαίνει ότι ο κόσμος το έχει πάρει απόφαση ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, οπότε κάνει διακοπές για να διασκεδάσει, ακόμη και με λιγότερα χρήματα. Αυτό μας έχει δείξει η μέχρι τώρα κίνηση», επισημαίνει η κ. Κορωναίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου